Lukáš Adamec rockuje s Horskou Chatou

Spievajúci Košičan spojil sily s martinskou rockovou kapelou Horska Chata. Spoločne majú v pláne album.

Víťaz 2. ročníka Česko Slovenskej SuperStar Lukáš Adamec bol počas súťaže lídrom kapely Siempre, s ktorou vydal aj album. Po SuperStar uplatnil spevácky talent aj v muzikáloch (Matúš Čák Trenčiansky, Krysař, Jesus Christ Superstar).

horska_chata_fcb

Jeho srdce však vždy patrilo poriadnej rockovej hudbe. Práve cez muzikály sa spoznal s členmi martinskej kapely Horska Chata, ktorá sa v roku 2009 na poľskom hudobnom festivale Gramy prebojovala do 20-členného finále a získala cenu pre najlepšieho bubeníka. Naposledy o sebe dala vedieť na šnúre Teamu v roku 2012, kde bola predkapela.

„Chalani ma dostali svojou energiou. To je presne to, prečo chceš byť lídrom rockovej kapely,“ hovorí Lukáš Adamec, ktorý s kapelou Horska Chata už niekoľko týždňov funguje. V kapele totiž nastali personálne zmeny a tak je Košican jej novým frontmanom. Novou posilou v kapele Horska Chata sú aj gitaristi Ivan Matúš a Marián Radošovský.

Premiéra novej formácie sa uskutočnila ešte v lete na DOD televízie Markíza. Spolupráca by mala vyvrcholiť albumom a následným turné. Album by mal byť hotový koncom roka 2015, možno ale prekvapí už pred Vianocami. Momentálne sa partia snaží dostať medzi ľudí nový singel Povedz čo chceš.

Na ukážku novej tvorby si Horska Chata pripravila aj skladbu karmickeho charakteru Všetko sa ti raz vráti a cover od Calvina Harrisa s Ellie Goulding I Need Your Love. Tieto skladby môžete nájsť na oficiálnom Youtube kanáli Horskej Chaty so zábermi so spomínaného DOD televízie Markíza.

Zdroj: Nikoleta Kováčová