Lukáš Adamec už má vysokoškolský titul!

Spevák skupiny Siempre má za sebou náročné mesiace. Zvíťazil v speváckej súťaži Česko-Slovenská Superstar, odohral desiatky koncertov so skupinou Siempre, v ktorej pôsobí a v stredu úspešne ukončil vysokoškolské štúdium. Pred menom si už právom môže písať titul inžinier, ktorý získal na Ekonomickej fakulte Technickej Univerzity v Košiciach. Vyštudoval odbor FBI, čiže financie, bankovníctvo a investície.


„Takýto stres som nepociťoval ani počas súťaže. Úspešné ukončenie štúdia som vnímal ako každý vysokoškolák. Bola to zatiaľ najdôležitejšia vec v mojom živote,“ povedal Lukáš krátko po štátniciach. Na skúšky sa spevák pripravoval napríklad aj počas cestovania na koncerty. Posledné dni však strávil zavretý so skriptami a poznámkami doma v Košiciach. Ukončenie univerzitného štúdia Lukáš vníma ako ukončenie jednej etapy svojho života. „Som šťastný, že som to zvládol. Chcem sa poďakovať celému kolektívu na Univerzite v Košiciach, dekanovi a mojim vyučujúcim, ktorí mi v tomto hektickom období veľmi pomohli a vychádzali mi v ústrety,“ hovorí spevák s úprimnosťou v hlase. Drvivé percento vysokoškolákov končí po štúdiu na krátky čas na úrade práce. Lukáš však má iné plány. „Zatiaľ sa chcem prednostne venovať hudbe. Veci, ktoré som sa naučil v škole sú veľmi prospešné pre bežný život. Momentálne si však nebudem hľadať pracovnú pozíciu s mojim zameraním, nakoľko robím to, o čom som vždy sníval,“ prezrádza Lukáš Adamec svoje plány.

Košická skupina Siempre momentálne pracuje na novom singli, ktorý sa objaví v rádiách o niekoľko týždňov. V jeseni absolvujú hudobníci turné v susedných Čechách.

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér skupiny Siempre
Publikoval: Redakcia GREGI.NET