Made of Metal: 15. – 17. augusta v Hodoníne!

Therion, Rhapsody, Haggard. Alebo jedným slovom, Made of Metal. Toto sú niektoré z najväčších hudobných ťahákov juhomoravského open air festivalu, ktorý sa uskutoční po prvýkrát v Hodoníne a to v dňoch 15-17.8.2014.

Ako už samotný názov predstavuje a rovnako aj krásny line-up, festival sa bude niesť v znamení symfonického metalu na dvoch stagoch, kde okrem už spomínaných velikánov vystúpi aj nórska skupina Sirenia, pri ktorej sa môžeme tešiť na melodické inštrumentálky, syntetizátory či skreslené gitary,folkmetaloví Ensiferum ale aj škótski power/folkoví piráti Alestorm. Tí nás zoberú na plavbu po rozbúrených vlnách ich nového albumu, ktorý by mal vyjsť už toto leto. Švédska melodicko deathmetalová kapela s prvkami popových melódií Amaranthe si okrem sympatickej speváčky Elize prinesie so sebou aj nového harsh vokalistu Henrika Englunda. Ten s kapelou spolupracuje od roku 2013 po tom, čo nahradil Andreasa Solveströma.

Nesmieme však vynechať najväčšie ťaháky a to najmä spomínaných Therion, ktorí sa taktiež predstavili s novou speváčkou, Sandrou Laureano, so stage menom Sandra Plamenats. Táto pôvabná kráska vystúpi s kapelou Therion na MOM 2014 iba tretíkrát v histórii. Kto sa rád ponára do sveta mýtov, mágie či okultizmu za sprievodu silných zvukov symfonických orchestrov, jednoznačne si príde na svoje a týchto zakladateľov symfonického metalu si nebude môcť nechať ujsť.

V roli jedného z headlinerov sa objaví aj talianska symfonic power metalová kapela Luca Turilli’s Rhapsody, ktorá bola založená spomínaným Lucom Turilli po odtrhnutí sa od Rhapsody of Fire. Podľa vlastných slov kapely sa môžeme okrem skutočne pestrého hudobného zážitku sprevádzaného veľkolepými orchestrálnymi prvkami a zbormi tešiť aj na vizuálny zážitok a show špeciálnych efektov.

Ďalším, no rozhodne nie posledným, ťahákom je nemecká skupina Haggard, založená v roku 1991, ktorá originálne hrala death metal. Teraz sa však môžeme tešiť na symfonické melódie s klasickými nástrojmi a doom metal. Títo Nemci rozhodne zaujmú aj počtom hudobníkov na pódiu, ktorých je až osemnásť! Kapela obutá aj do operného spevu sa predstaví v druhý deň festivalu na hlavnom stagi pred heavy metalovou švédskou kapelou Dream Evil.

Dúfame, že tento prvý ročník nebude vôbec posledným a Made of Metal ponesie žezlo open air symfonických metal festivalov s hrdosťou.

madeofmetal

Zdroj: Redakcia GREGI.NET / Made of Metal