Mafia Corner a Kali sa s rozchodmi vyrovnávajú od podlahy.

Mafia Corner má nový vietor. Mike v novom singli odložil „kolotočársky“ zvuk a na spoluprácu si pozval Kaliho. Ich spoločná skladba má názov „Ty si ten vietor“ a ponúka návod, ako sa od podlahy vyrovnať s rozchodom.

Mike siahol v singli po téme, ktorej sa nedá vyhnúť. Rozchody patria k životu, otázka len znie, ako sa k ním postavíme. Pri písaní textu nekalkuloval so žiadnymi poetickými šablónami. Ako dodal, podobný príbeh má vo svojom životopise väčšina ľudí, preto sa ani nebráni priznaniu, že čerpal z vlastných skúseností. „Všetko je napísané tak, aby ľudia počuli autentické frázy a slová z vlastných vzťahov, po ktorých ostali len výčitky, kde sú všetky sladké reči, kde je to sľubované navždy, atď.,“ rozmenil na drobné Mike.

Producentsky a muzikantsky sa rozhodol napísať opäť novú kapitolu, preto mal od začiatku jasno v tom, že k spolupráci osloví Kaliho. Obidvaja si sadli okamžite, a to nielen hudobne. „Prvé stretnutie sme mali paradoxne v Prešove, kde ma Kali pozval na mačanku, ktorú som nemal v ústach x rokov,“ smial sa Mike.

Kali sa téme vzťahov ako inšpirácii nikdy nebránil, vďaka čomu si cestu k skladbe od Mafie Corner našiel veľmi rýchlo. Okrem toho, práve v čase, keď pieseň vznikala, nosil v sebe nálož z ukončenej lovestory. „Vždy som písal sladšie texty, no teraz som si povedal, že pritvrdím, aby som poukázal aj na druhú stranu mince. Rozchody nie sú iba o smútku, ale ľudia sú aj nahnevaní a práve tento uhol pohľadu som sa snažil zachytiť,“ vysvetľoval Kali.

K singlu „Ty si ten vietor“ vznikol hneď aj klip. Pod režisérskou taktovkou Dušana Krajčoviča sa natáčalo v januárových mrazoch v opustenej továrni. Jej ruiny majú symbolický nádych, pretože podľa Mikea vyjadrujú zničenú, vyprahnutú a studenú dušu človeka, ktorý sa snaží rozchodiť kopačky. „Veľmi sa mi páčili tanečníci, ktorí súčasným tancom „prerozprávali“ dej, čo sa na Slovensku moc nerobí. Z celého natáčania nám dala najviac zabrať poriadna zima, preto chalanom, ktorí tam boli od rána do neskorého večera, dávam palec hore,“ dodal Kali.

photo: reefe | www.reefe.sk

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.