Mafia Corner a Tereza Kerndlová podávajú ruku týraným ženám.

Domáce násilie je v našich zemepisných šírkach stále tabu. Mafia Corner a Tereza Kerndlová otvárajú túto trinástu komnatu singlom, v ktorom veria nádeji a odvahe meniť život k lepšiemu.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/11/Byt_ci_nebyt.mp3]

S myšlienkou podať pomocnú ruku ženám, s ktorými sa osud nemaznal a ich príbehy vyskladal z bolesti, utrpenia a preplakaných nocí, prišiel Toy Boy žijúci už niekoľko rokov v Londýne.

Mafia Corner rozvírila slovenskú a českú hudobnú scénu singlami Zuzulienka a Neslop. V prvom prípade sa electroswingového coveru dočkal slávny song F. K. Veselého a spoluprácou s kresleným Rytmausom dokonalým spôsobom pobavili svojich fanúšikov. Dvojica producentov Toy Boy a Randy však necháva najnovšie srandu na vedľajšej koľaji a pre mnohých možno prekvapujúco potiahnu ako džentlmeni do boja za práva týraných žien. „Jedna z vecí, ktorá v Anglicku funguje ako bežná súčasť života skoro každého človeka, je charitatívna činnosť a pomoc druhým v núdzi. Rád by som tento pohľad na život a svet okolo nás preniesol aj na Slovensko a do Čiech,“ vysvetľoval Toy Boy.

Tereza Kerndlova 1

Ako dodal, s fyzickou, či psychickou formou tyranie sa stretol každý z nás, no keďže táto téma je stále zametaná pod koberec, pokroky v riešení tohto problému sú stále v nedohľadne. Mafia Corner uvedie nový singel symbolicky v novembri, pretože práve tento mesiac je spojený s bojom proti domácemu násiliu. „Mnoho žien si myslí, že problémom sú ony a od svojho partnera si takéto správanie zaslúžia. Tým, že o tom nehovoria nahlas, upadajú do ešte väčšej priepasti. Najviac ma však zaráža, že vo väčšine prípadov si agresor, ktorý by mal byť trestne stíhaný, chodí s úsmevom po svete a chváli sa tým, aký je nedotknuteľný,“ rozčúlil sa Toy Boy.

Mafia Corner (Promo foto)

Skladba má názov Byť či nebyť a pozvanie za mikrofón v štúdiu prijala Tereza Kerndlová. Charizmatickú speváčku roka 2012 TV Óčko a držiteľku dvoch českých Slavíkov oslovil tento projekt okamžite, ako si prvýkrát vypočula demo. Pesnička so silnou a dojemnou hudbou, i textom, navyše s pridanou hodnotou pomôcť týraným ženám a postaviť sa tvárou v tvár násiliu, ju presvedčila bez toho, aby nad spoluprácou s Mafiou Corner musela rozmýšľať. „Verím, že tento song prinesie posolstvo, že týrané ženy nie sú so svojimi problémami samé a že aj v dnešnej spoločnosti sú ľudia, ktorým ich osud nie je ľahostajný. Priala by som si, aby táto skladba posunula k odhodlaniu urobiť niečo so svojim osudom nielen samotné ženy, ale aby aj spoločnosť bola vnímavejšia. Pretože ak nenájdu silu ony, môže im pomôcť niekto z blízkeho okolia,“ zdôraznila Tereza Kerndlová.

Mafia Corner - Byt ci nebyt feat. Tereza Kerndlova Booklet

Zdroj: GRAND STUDIO, s. r. o.
Foto: Lukáš Dvořák