Mafia Corner a Cigánski diabli vyhlásili tanečnú revolúciu!

Mafia Corner si s pozývaním hostí na spolupráce ťažkú hlavu nerobí. Producent Toy Boy sa nad pseudonymom „kolotočár“ iba v dobrej nálade usmieva a  hudobným nápadom z jeho dielne verí so stopercentnou istotou. Svojej povesti neostal nič dlžný ani v novej skladbe Duj Duj Ajla, kde vzal inšpiráciu od podlahy, a preto spojil sily s Cigánskymi Diablami.

V tomto prípade sa Toy Boy nechal uniesť vkusom slovenskej diskotékovej scény. Po skúsenostiach z viacerých akcií sa rozhodol vyskúšať ľudovú nôtu, samozrejme s moderným zvukom. Keď rozmýšľal nad tým, koho by oslovil, ako jediní mu napadli práve Cigánski diabli. „Za kým iným som mal ísť, ak nie za nimi? Okrem toho, že sú muzikanti na pohľadanie, ma prekvapili prístupom a ústretovosťou. Už na prvom stretnutí s Ernestom a Vanneskou som mal pocit, že sa táto spolupráca určite vydarí,“ vysvetľoval Toy Boy.

duj-duj

Cigánskych diablov určite nikomu predstavovať netreba. Od vstupu na scénu v roku 1991 sa zaradili medzi najlepšie orchestre v kategórii Etno a World Music na svete! Ich charakteristickou črtou sú originálne diela, odvážne aranžmány a neobvyklé hudobné kombinácie, to všetko podporené majstrovskou virtuozitou. Túto tradíciu neporušili ani pri spolupráci s Mafiou Corner.

„Hoci sme už robili veľa vecí mimo nášho žánru, ponuka od Mafie Corner nás prekvapila. Keďže práve s tanečnou scénou v tejto podobe sme skúsenosti nemali, povedali sme si, že to vezmeme ako výzvu a pôjdeme do toho. Priznám sa, zo začiatku sa nám to zdalo dosť divoké, ale mladí ľudia na to letia, tak sme to teda skúsili a myslím si, že sa pesnička podarila,“ reagoval umelecký vedúci Cigánskych Diablov Ernest Šarközi.

Vzorec Mafie Corner bol v tomto prípade jednoduchý – tanec, tanec, tanec! Poriadny tanec, kedy sú lodičky príťažou a kravaty sa lepia na čelá! Toy Boy pripravil demo a Cigánski diabli nahrali profesionálnym spôsobom vzorky, do ktorých pridali im vlastný naturel, vďaka čomu skladba získala energiu, akú jej mohli dať iba muzikanti s bianco šekom pre vášeň. „Mám pocit, že naša hudba je v niektorých momentoch skôr pre náročnejšie publikum. Myslím si, že na diskotékach by sa veľa z nášho repertoáru zahrať nedalo, preto ma potešila myšlienka, že by sme mohli mať pesničku práve do klubov. Budem úprimná, na diskotéky nechodím, ale keby som počula túto skladbu, určite by ma nenechala chladnou a neostala by som v kúte,“ dodala s úsmevom Silvia Šarköziová.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.