Mafia Corner sa spojila s kontroverzným Jarom Smejkalom.

Mafia Corner prichádza s novinkou, ktorou ostáva verná trendu, s akým vstúpila na našu scénu. Producenti Randy a Toy Boy si tentoraz ako hosťa pozvali charizmatického Čecha Jara Smejkala. Singel má názov „Jsem tu sám“.

Nová skladba Mafie Corner sa nesie v znamení leto – kluby – open air party – radio frendly – svetový zvuk, pri ktorom sa nechala inšpirovať súčasnou britsko-švédskou vlnou. „Ďalšou podmienku bolo, že sme nechceli typicky letný naivne znejúci text, ale niečo, čo bude mať hlbšiu myšlienku. Na druhej strane to nemalo unavovať a byť stále akceptovateľné pre kluby,“ vysvetľoval Randy.

MafiaCorner_Cover001

Podobne, ako v skladbe „Byť či nebyť“ s Terezou Kerndlovou, sa textársky blysol Toy Boy, ktorý opakuje starú známu pravdu, aby ľudia nestrácali čas hádkami o nepodstatných hlúpostiach. Raz totiž môže prísť moment, kedy už šanca povedať najdôležitejšej osobe v našom živote, čo pre nás znamená, viac nepríde. „Posledným krokom bolo nájsť vhodného interpreta, ktorý by text „vyrozprával“ naozaj uveriteľne. Jednoducho, nesmelo to znieť tak, že nemá ani šajnu o čom spieva. Preto nás zaujal Jaro Smejkal,“ dodal Toy Boy.

Keďže pre Jara Smejkala nebola produkcia Mafie Corner neznámou, nad spoluprácou neváhal. Hoci mal v čase nahrávania veľa práce a termín v štúdiu viackrát museli preložiť, nakoniec „vyrazil som do ďalekého Prešova a skladbu naspieval,“ usmial sa Jaro.

jaro-2

Pieseň „Jsem tu sám“ ho zaujala v prvom rade tým, že je iná. Ako zdôraznil, v hudbe, aj v živote hľadá odlišnosti, pretože, podľa jeho slov, nie je stádový typ. Track mu imponuje zahraničným hudobným vplyvom a zároveň český jazyk berie ako výzvu, lebo spojenie tanečnej produkcie s češtinou býva v takýchto prípadoch rizikom, ktoré ho však láka. „Som milovníkom kontroverzií a z toho dôvodu sa mi páči nápad celej skladby, v ktorej veselá dance music nesie textovo hlbšiu myšlienku,“ ocenil Jaro.

Pod výkon Jara Smejkala v štúdiu sa podpísala aj jeho vtedajšia situácia v súkromí. Hoci priznal, že sklamanie vníma ako tvorivú inšpiráciu, v najbližšej dobe sa chystá o samote iba spievať. „Nikdy nie je jednoduché opustiť človeka, ktorého milujete a zostať sám. Najťažšie je priznať si, že sa to už nevráti… Jediným pozitívom na týchto situáciách je fakt, že v depkách sa najlepšie tvoria nové umelecké kúsky (smiech). Túto situáciu som zažil nedávno, rozhodne to nebolo ľahké, ale chybu beriem ako ponaučenie do ďalších dní. Idem ďalej, aby som o tejto samote v budúcnosti iba spieval,“ pripomenul s úsmevom Jaro.

https://www.youtube.com/watch?v=lg-LwzSd-fA

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.