Majáles Ostrava 2018 bude plný novinek.

Majáles Ostrava, oslava studentského života a jara, se bude letos konat 18. května 2018 v Dolních Vítkovicích. Letošní ročník Majálesu Ostrava přinese velké novinky. První velkou změnou je navázání spolupráce s Čistým festivalem.

Uvědomujeme si zodpovědnost vůči přírodě a svému okolí, a proto se Majáles Ostrava může pochlubit certifikací Čistý festival. Návštěvníkům budou v celém areálu k dispozici koše na tříděný odpad. Kromě toho mohou návštěvníci ve speciálním stánku Čistý festival třídit odpady za odměny. Například za dvacet prázdných plastových kelímků získají pivo zdarma. Věříme, že se nám tímto krokem podaří vytřídit dostatečné množství recyklovaného odpadu.

Program Majálesu Ostrava byl už z velké části zveřejněn. Pro fanoušky jsme si ovšem nachystali překvapení. Můžeme slíbit, že konec března bude z hlediska dramaturgie velice zajímavý. Online předprodej je v plném proudu. Nově jsme také spustili kamenný prodej vstupenek na vybraných prodejních místech. Tištěné vstupenky, kterými si můžete doplnit sbírku z předchozích ročníků, můžete zakoupit v Kavárně Maleda v Avion Shopping Parku, v kavárně Maleda v areálu VŠB (pavilon D), v Ostravance Coffee shopu v centru Ostravy na ulici Milíčova, v klubu Vrtule v areálu studentských kolejí. Od 1. dubna budou k dispozici také ve všech pobočkách Ostravského informačního servisu (OIS).

A kdo byl doposud oznámen? Již víme, že Ostravu přijede rozezpívat známý český písničkář a držitel Českého slavíka, Tomáš Klus, který jako hlavní hvězda Majálesu Ostrava vystoupí na U&SLUNO scéně. Dále se na U&SLUNO scéně představí kapela N.O.H.A., BijouTerrier, Jakub Ondra a Ptakustik.  Jak už zaznělo výše, hlavní scéna ponese název po generálním partnerovi, kterým je softwarová a konzultační společnost z Ostravy U  & SLUNO a.s.

Další novinkou v letošním ročníku je pět žánrově různorodých scén. Celkově se tedy návštěvníci mohou těšit na U&SLUNO scénu, Druhou scénu, Younie scénu, D&B scénu a EDM scénu, kde se dohromady představí nad 40 interpretů, kteří zanechají v návštěvnicích nespočet zážitků! To je Majáles Ostrava, akce s atmosférou.

Dále jsme zveřejnili taková jména, jako je Vypsaný FiXa, Mucha, Pipes and Pints, Staré Pušky, DJ Lucky Boy nebo Rest & DJ Herby. Fanoušky Drum and Bass jsme potěšili informací, že do Ostravy na Majáles zamíří z Londýna legendární Delta Heavy. Na této scéně si dále zahraje Madface a Schooler.

Majáles Ostrava 2018 bude plný novinek

Je vám to ještě pořád málo? Odhalili jsme taky kus našeho doprovodného programu. 3. dubna 2018 ve 14:00 na Masarykově náměstí slavnostně zahájíme letošní ročník Majálesu. Akci jsme pojali nejen jako start celého programu, ale také jako Tour de pub 2018, kde pro naše návštěvníky připravujeme sedm zastávek, sedm piv a možnost stát se Mistrem piva v Ostravě. Pro slečny je připravena speciální zkrácená vinná cesta. Kromě piva se můžete těšit na vypouštění balónků, tanec, hudbu a soutěže o majálesové balíčky a lístky na Majáles 2018. Kromě zahájení se studenti mohou těšit také na Deskový večer, KampusRun, Majáles Ostrava Warm-up a jiné. Hlavním středobodem doprovodného programu bude ovšem Majálesový průvod, který se chystá i pro letošní ročník.

Studenti z obou ostravských univerzit (Ostravská Univerzita a Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava) se mají opravdu na co těšit. Nutno dodat, že bez výše zmíněných univerzit a samotného města Ostrava by nemohl Majáles v takové podobě ani vzniknout.

On-line předprodej vstupenek na Majáles Ostrava:
https://www.tickito.cz/cs/majales-ostrava-2018/

Kamenný předprodej vstupenek na Majáles Ostrava:
https://www.majalesostrava.cz/novinky/predprodej-plnem-proudu/

Cena vstupenek: 200 Kč do 31. 3.

Více informací naleznete na www.majalesostrava.cz
https://www.facebook.com/events/1743659625644860/

Zdroj: TS