Majk Spirit prináša videoklip zo štúdia Michaela Jacksona!

Presne 6 hodín mal Majk Spirit na to, aby nahral najsilnejší duet svojej doterajšej kariéry. 6 nezabudnuteľných hodín v kalifornskom štúdiu Michaela Jacksona. Na jeho stoličke, pri jeho mixpulte, za jeho mikrofónom.

Z unikátneho nahrávania skladby „Beautiful Dreamer“, ktoré Majk absolvoval ako jediný Slovák, vznikol autentický videoklip.

Na rok 2014 avizuje svoj druhý štúdiový album, ktorého vydaniu bude predchádzať množstvo sprievodných prekvapení. Predzvesťou novej éry Majka Spirita sa stal exkluzívny dvojjazyčný singel „Beautiful Dreamer“. Týždeň po tom, čo Majk vypustil skladbu do éteru, prináša videoklip, ktorý sa taktiež zrodil spolu s piesňou priamo v Kalifornii.

Spomínaný videoklip bol nakrútený v máji tohto roku. Majk strávil so svojím tímom niekoľko týždňov v Spojených štátoch. V diári mu svietili výroby dvoch videoklipov za „Veľkou mlákou“: „I Was Wrong“ so Celeste Buckingham a „Beautiful Dreamer“ s Maysou Leak.

BD_2small

Pár dní pred dohodnutým nahrávaním vo vyhľadávanom štúdiu prišlo k jednej zaujímavosti, nakoľko o prácu v štúdiu v rovnakom čase ako Majk prejavila záujem i jedna z najväčších amerických hviezd: „V tom čase sme v USA točili aj I Was Wrong so Celeste, ktorá prilietala do LA z Nashville a boli sme pod časovým tlakom. Absolvoval som sériu stretnutí so Stevom Burdickom, prezidentom Westlake. Ten nakoniec ukázal pekné gesto, že vzhľadom na našu dohodu presunie nahrávací deň pre Mariah Carey. A tak sa narodil Beautiful Dreamer”, prezradil Majkov manažér Michal Matejovič na margo štúdia, pre ktorého históriu i renomé sa o termín na nahrávanie v jeho priestoroch predbiehajú i hviezdy svetového formátu.

Vzhľadom na jeho extrémnu vyťaženosť musel slovensko-česko-americký tím okolo Majka zvládnuť nahrávanie „Beautiful Dreamer“ v priebehu 6 hodín. Po príchode do LA sa len deň pred nahrávaním stretol náš raper prvýkrát s americkou jazzovou speváčkou Maysou Leak, členkou svetoznámej britskej kapely Incognito a dlhoročnou spolupracovníčkou Stevie Wondera: „Názov Beautiful Dreamer som zvolila, aby som vzdala hold tým ľuďom, ktorí robia všetko čo je v ich silách, aby priniesli do sveta mier. Či už sú to svetoznáme osobnosti alebo napríklad ktokoľvek z vašej rodiny,“ vysvetľuje speváčka ideu svojho refrénu v piesni a vzápätí opisuje intenzívnu energiu známeho Westlake Studios: „Nahrávanie vo Westlake bolo MAGICKÉ! Mala som pocit, že cítim ducha Michaela Jacksona v každej miestnosti!“ opisuje neopakovateľnú atmosféru miesta, kde Michael nahrával tak často a rád, až bola jeho budova špeciálne pre neho prestavaná. Na Jacksonovo želanie tu pribudla špeciálna miestnosť určená pre šimpanza, ktorého vlastnil. Spevák totiž trval na tom, že jeho domáci miláčik musí mať priestor, odkiaľ ho bude môcť pozorovať pri nahrávaní.

BD_5small

Úspech jediného slovenského interpreta, ktorý sa dostal vo Westlake, zdokumentoval Jiří Marshal, ktorý bol súčasťou výpravy. Vzácna atmosféra štúdia sa stala ideálnym námetom na vznik videoklipu. Český režisér, ktorý v rovnakom období nakrútil i vizuál duetu „I Was Wrong“ zostrihal klip „Beautiful Dreamer“ z autentických záberov z nahrávania v štúdiu, čím podčiarkol ojedinelosť projektu: „Stále som však premýšľal, čím videoklip odlíšiť od bežných štúdiových klipov, a tak sme s kameramanom Markom Dvořákom vyšli v jedno popoludnie na Venice beach. Zastavovali sme zaujímavých ľudí, dávali sa s nimi do reči a točili ich. To podtrhlo text a myšlienku posolstva skladby Beautiful Dreamer,“ vysvetľuje režisér.
Aktuálny singel „Beautiful Dreamer“, duet „I Was Wrong“ v oboch podobách i vlaňajší hit „Všetky oči na mne“ prichádzajú už v týchto dňoch na pulty hudobných obchodov – v Deluxe edícii úspešného albumu „Nový človek“.

NC Deluxe_cover

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Jiří Marshal