Majk Spirit v novom videoklipe – dobÝja svet!

Najvplyvnejší slovenský raper súčasnosti, ktorý sa od vydania albumového debutu „NOVÝ ČLOVEK“ drží na čele domácej hip hopovej scény, oficiálne oznamuje termín vydania svojho druhého sólového albumu. Do releasu CD „Y“ ostáva presne mesiac. Čakanie na album Majk Spirit fanúšikom skráti novým singlom a videoklipom „dobYjeme svet“.

https://youtu.be/OBDewGoHLxQ

Tri roky po vydaní prelomového albumu „Nový človek“ sa fanúšikovia Majka Spirita dočkali. Hlas generácie vstupuje do novej éry, ktorá sa bude niesť v znamení písmena „Y“. Najvplyvnejší raper slovenskej hudobnej scény dnes oznámil dátum vydania svojho dlho očakávaného druhého sólového albumu. Ako potvrdil dlhoročný manažér Majka Spirita Michal Matejovič, doska so stručným symbolickým názvom „Y“ oficiálne vyjde 31. marca. Najnetrpezlivejší skalní fanúšikovia si budú môcť album predobjednať ešte pred jeho oficiálnym uvedením na pulty obchodov a získať ho tak ako prví. Viac informácií o možnosti predobjednania zverejní manažment Majka Spirita už čoskoro.

Informáciu o termíne vydania druhej sólovej štúdiovej nahrávky prináša raper ruka v ruke s premiérou nového singla s názvom „dobYjeme svet“, ktorého produkciu zastrešil Abe. Skladba prichádza po decembrovej intímnej umeleckej výpovedi Majka Spirita v podobe singla „Boh jediný“, sprevádzaného unikátnym vizuálom od uznávaného českého režiséra Jiřího Marshala. https://goo.gl/Wcx4Ux.

MS_Foto_Adam Pribylinec (4)

Skladba „dobYjeme svet“ je druhým singlom z pripravovaného albumu „Y“, čo symbolicky naznačuje jediné veľké písmeno v jej názve. Réžiu videoklipu Majk Spirit poprvýkrát zveril mladému slovenskému hercovi a stále vyhľadávanejšiemu režisérovi Michalovi Nemtudovi. Po zimnom singli, venovanom fanúšikom, sa tentokrát Majk prihovára svojej komunite a generácii. „Chcel som urobiť skladbu, v ktorej ľuďom priblížim moju cestu rapom, a zároveň vystihnem vývoj našej generácie zasiahnutej fenoménom zvaným Hip-Hop. Video výborne vystihuje myšlienku skladby a ja som vďačný všetkým, ktorí k tomu prispeli. Nikto nič nedokáže sám, ale spolu, skôr či neskôr, jedného dňa dobYjeme svet!“ dodáva Majk o svojom najnovšom singli https://goo.gl/RbZnlY.

Vo videoklipe sa prezentuje odetý v mikine Y – tá nadväzuje ako ďalšia kolekcia jeho vlastnej značky oblečenia „spiri+“ www.spirit84.com, ktorú kreoval v súlade s pozitívnou symbolikou a pozitívnym odkazom svojej hudby a nového loga „+“.  Práve kolekcia „Y“ bude oficiálnou sprievodnou kolekciou rovnomenného generačného albumu. Ten prostredníctvom svojho názvu symbolicky označuje takzvanú „Generáciu Y“, teda pôvodne generáciu narodenú v rokoch 1985 až 1995, dnes už často označovanú aj ako generáciu narodenú medzi rokmi 1976 až 2000.

MS_Foto_Adam Pribylinec (1)

Generácia Y je jedna z najväčších a najsilnejších, aké tu kedy boli. Zároveň je to prvá generácia, vyrastajúca vo svete, ktorý je vďaka technológii prepojený. Preto má veľký potenciál niečo naozaj zmeniť. Týmto albumom by som rád ľudom ponúkol niečo, čo im len tak nedajú politici, korporácie, médiá, cirkev, ani školské vzdelanie,hovorí raper o názve albumu, čím zároveň objasňuje hashtag #Y, ktorý niekoľko mesiacov zdieľal na svojom Facebook profile, v súčasnosti združujúcom najviac Čechov a Slovákov na tejto sociálnej sieti. „Na Novom človeku som hovoril o tom, čo mám na srdci ja. Na novom albume sa snažím vystihnúť kolektívne vedomie našej generácie, byť hlasom generácie a rozprávať tak trochu za ňu, za ľudí, ktorí to cítia rovnako ako ja. Nepôjde o nejaké moje pravdy, ale o to, čo zdieľame všetci ako generácia. Album bude o mojej generácii, ale bude pre všetky generácie,“ dodáva na záver.  

Majk Spirit chystá k novému albumu i veľké Česko – Slovenské turné. Či sa objaví aj vo Vašom meste, resp. kam budete môcť vycestovať, aby ste videli hlas generácie v jeho novej ére naživo, sa dozviete už čoskoro. Isté je, že turné odštartuje krátko po samotnom vydaní albumu. Pre viac informácií sledujte www.facebook.com/MajkSpirit.  

CREDITS  |  MAJK SPIRIT  |  dobYjeme svet
Hudba a produkcia: Abe   |   Text: Majk Spirit   |   Mix a mastering: Marek Šurin
www.majkspirit.sk  |  www.spirit84.com  |  www.facebook.com/MajkSpirit 

Zdroj: SOUL FOR SHOW 2015
Foto: ADAM PRIBYLINEC