MAJSELF A KALI VYPÚŠŤAJÚ SVOJ NAJOSOBNEJŠÍ SPOLOČNÝ SONG “ŽIJEME TO PRE”!

Len 2 mesiace stačilo Majselfovi nato, aby sa z jeho spoločného songu “TALIZMAN”, ktorý má s českým raperom Benom Cristovaom stal hit. Úvodná skladba, ktorá odštartovala predaj jeho nového albumu “TRIP”, len nedávno prekročila hranicu videní cez 2 milióny! Tak potvrdil, že po hite “VLNY”, ktorá v slovenských rádiách rezonovala na prvých priečkach, patrí medzi hip-hopovú špičku. Dnes vypúšťa svoj najosobnejší song ŽIJEME TO PRE, kde si prizval uznávaného rapera Kaliho.

Viete pre koho alebo prečo žijete ? Majself to vie, a na túto otázku odpovedá v novom videoklipe „Žijeme to pre“, ktorý je v poradí už 8-mi z nového albumu „TRIP“. Ten sa narodil v hudobnom svete tento rok v septembri, na ktorom spoločne pracovali s jeho dvorným  producentom a Dj-om Grizzlym. Do novinky „Žijem to pre“ si Majself pozval Kaliho, ktorý opäť potvrdil, prečo je na vrchole slovenskej scény a zároveň aj to, že ich vzájomná spolupráca má vždy fungujúcu chémiu. Samotná skladba vznikla v lete tohto roku a obaja svoje texty napísali mimo Slovenska.

Prvým impulzom bola práve spomínaná dovolenka, kde sa Majself popri finálnych prácach na albume, po dlhšej dobe zastavil a touto skladbou chcel poukázať nato, čo je pre neho v živote naozaj dôležité. Naopak Kali sa na tému pozrel z opačnej strany a  ľuďom poslal jasný odkaz, aby sa v tejto rýchlej dobe plnej zmien, nezabúdali pozrieť naspäť a určili si pre koho sa im naozaj oplatí žiť. Momentálne najobľúbenejší raper tak podal v songu osobnú výpoveď,  tak ako to pochopil po čase aj on sám.

Samotný videoklip nadväzuje na myšlienky v texte, kde obaja umelci odhalili svoju časť súkromia. V Majselfovej časti sa dokonca objavil aj jeho syn Nikolas, ktorý je podľa jeho slov „prvý a najpodstatnejší dôvod prečo žije“. Kaliho sloha je zasa situovaná do leteckých hangárov v Šuranoch, ktoré podčiarkujú Kaliho výpoveď o tom, aké je dôležité popri všetkých nepodstatných ľuďoch žiť pre seba, aj nebáť sa plniť svoje sny a „lietať si v oblakoch“. Skladba dostala názov „Žijem to pre“ vďaka jednoznačnej a priamej výpovede oboch raperov, o svojich postojoch k životu ako aj o skúsenostiach, ktoré ich k tomu viedli. 

Táto spolupráca medzi Majselfom a Kalim je už 4-tá za posledný rok, čo značí o ich spoločnom smere na hudobnej scéne.

„Kaliho si veľmi vážim ako človeka aj ako hudobníka, a samozrejme som mal víziu, aby sme na môj album spravili čo najlepšiu vec. Hudbu a tému sme vyberali na naše pomery dlhšie, nakoľko album „TRIP“  disponuje skôr temnejšou atmosférou a Kali si želal spraviť pozitívnu skladbu. Dnes som veľmi vďačný, lebo táto skladba patrí medzi moje najobľúbenejšie z albumu, a zároveň som rád, že takýto človek, akým je Kali, figuruje medzi mojími hudobnými hosťami.  Vážim si každú jednu spoluprácu s ním, nakoľko je pre mňa vzorom v profesionalite a pokore, na takej vysokej úrovni, nehovoriac o tom, že popri jeho hudobných kvalitách si stále zachoval aj vlastnú tvár. Preto som ho oslovil aj do tejto témy, pretože obaja žijeme naplno a pre…“, uzatvára Majself.

O realizáciu videoklipu sa postaral režisér Dušan Krajčovič, ktorý stál pri finalizácií dramaturgie videoklipu, a samozrejeme usmerňoval hlavnú kameru, tak ako pri väčšine Majselfových vizuáloch. Konečný strih a coloring mal na starosti Martin Miko. Momentálne raperovi prebieha úspešné turné „TRIP TOUR“, kde spieva všetky songy z nového albumu, no fanúšikovia sa už čoskoro môžu tešiť na ďalšie novinky.

„Už mám napísané ďalšie songy, takže začínam pracovať na ďalšom albume. Aktuálne si naplno užívam turné a každého jedného fanúšika, ktorý si  spieva so mnou moje tracky. Som veľmi vďačný, aká spätná väzba sa mne a Grizzlymu vracia na koncertoch. Vtedy, keď stojím na pódiu a vidím tých ľudí, či kedykoľvek, keď pozriem na môjho syna, viem, že žijem to pre…, nielen prežívam. Preto chcem, aby si to aj ľudia v tomto životnom kolotoči uvedomili, verím, že táto skladba ich prinúti na chvíľku zastať a zamyslieť sa, čo by chceli od života“, uzatvára Majslef.

YT –  https://www.youtube.com/watch?v=5i2IaaMtAfo
INSTAGRAM –   https://www.instagram.com/majself_neptun/
FACEBOOK –     https://www.facebook.com/Majself/
Album TRIP  – https://shop.rukahore.sk/majself

Zdroj: PR MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ
Zdroj foto: Dušan Krajčovič