Majster sveta Ján Kočiš sa teší na spoluprácu s tuningovým publikom.

Upozornenie pre TRIAL SHOW – toto radšej doma neskúšajte. Ani na vlastnú zodpovednosť, ani ak máte uzavretú dobrú poistku. Samozrejme, fantázii sa medze nekladú, pokiaľ máte v životopise uvedené – majster sveta 2011 BIU (kategória senior), 7. miesto ranking svetového pohára UCI (kategória elite) a 11-krát majster SR (8x elite), či 10. miesto na Majstrovstvách Európy UCI 2014 (kategória elite).

„Istejšie sa cítim na dvoch kolesách, pretože väčšinu života som prebicykloval a stále trávim viac času na bicykli, ako za volantom. Aj napriek tomu, že robím strašne veľa km na aute, stále to prebijem počtom hodín na bicykli,“ možno pre to alebo práve vďaka tomu sa 24-ročný Popradčan Ján Kočiš prepracoval medzi absolútnu špičku a jeho umenie dostane 9. augusta do absolútneho varu aj návštevníkov TUNING ZRAZ-u vo Svidníku.

trail-2

Aktuálne bezkonkurenčne najlepší Slovák vo svojom fachu priznáva, že bicykel sa stal pre neho životným štýlom a povolaním. Keďže s ním chcel uspieť, odložil pohodlie a tvrdo makal, vďaka čomu sa v nadupanej konkurencii zaradil medzi najlepších trialistov na svete. „Bez lásky a chuti to ani nejde, tento šport milujem najviac na svete a podriaďujem tomu všetko,“ zdôraznil J. Kočiš.

Vo svojej šou predvádza svetový šampión spred troch rokov najlepšie best off kúsky z nacvičených otočiek, preskokov, výskokov a zoskokov na špeciálnom bicykli. Ako J. Kočiš s úsmevom dodal, nikomu neodporúča púšťať sa do veľkých trikov bez odvahy, no keďže on jej má požehnane, vyhľadáva skoky, pri ktorých sa striedajú úžas – tuhnutie krvi – úžas – tuhnutie krvi… O jeho majstrovstve sa určite budú môcť na „vlastnej koži“ presvedčiť aj ľudia na zraze, ktorých nenechá len tak sa pasívne pozerať.

trial-2

„Trénujem trojfázovo, bicyklu podmieňujem celý život, preto môžem s čistým svedomím povedať, že diváci uvidia naozaj aktuálne najlepšieho elitného Slováka v tomto športe. Počas TRIAL SHOW predvádzam rôzne výskoky, dlhé preskoky po svojich prekážkach a prívesnom vozíku. Samozrejme, rád improvizujem a ťahám si z obecenstva odvážnych dobrovoľníkov. Vyzerá to nebezpečne, no som profesionál, ktorý si nedovolí riskovať zdravie iných,“ upokojoval dobre naladený J. Kočiš.

Pokiaľ vymení dve kolesá na bicykli za štyri na aute, jazdí vďaka rokmi budovanej šoférskej imunite pokojne… Ale iba do momentu, kým ho nevytočí situácia zaváňajúca karambolom, vtedy vie byť, podľa jeho slov, poriadne zlý. Trial ho však naučil zodpovednosti, preto so životmi okolo seba nehazarduje, no ak je za volantom sám, na prázdnych cestách si zákruty a rýchlu jazdu vychutná rád. „Auto je pre mňa hlavne dopravný prostriedok, ktorý má byť spoľahlivý, pohodlný a v pohode musí odtiahnuť príves TRIAL SHOW (úsmev). Môj sen je mať veľký čierny multivan s krásnymi kolesami a samozrejme s mojím brandom,“ dodal J. Kočiš.

tzs-2014-plagat-a1-verz05-spadavky-2mm-krivky

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.