MAJSTRI DOWNTEMPA TOSCA VYSTÚPIA V BRATISLAVE V DVOJKONCERTE S JIMMYM PÉ!

Tosca, majstri hudobného žánru downtempo, sa vracajú na Slovensko. Rakúske duo po viac ako troch rokoch opäť vystúpi v Bratislave s novým repertoárom z čerstvo vychádzajúceho albumu, s neodmysliteľnou vizuálnou projekciou a v spoločnosti domáceho producenta Jimmyho Pé. Elektronický žívý dvojkoncert je naplánovaný na 25. marca v klube MMC.

Za posledných dvadsať rokov bol projekt Tosca vyjadrovacím prostriedkom osobných pocitov a nálad producenta Richarda Dorfmeistera a skladateľa Ruperta Hubera, dvoch spolužiakov a kamarátov z Viedne.  Teraz, po desiatich albumoch s novou nahrávkou Going Going Going pomyselne uzatvárajú kruh návratom k hlbokým, hypnotickým bítom a zvuku, ktorý ich preslávil na začiatku kariéry.

Albumy Tosca, z ktorých väčšina vyšla na ikonickej berlínskej značke !K7, sú považované za míľniky žánru downtempo. Progresívni Viedenčania s nimi obehli svet, zahrali na známom festivale Coachella a zaslúžene získali honor a viacnásobnú nomináciu ako najlepšia rakúska kapela. Hudbu Tosca dobre poznajú aj slovenskí poslucháči vďaka bratislavskému koncertu spred troch rokov.

S novým albumom Going Going Going sa Tosca síce vracajú ku koreňom, ale rozhodne nejde len o prípad oživovania zašlej slávy starých trackov. Ich nahrávka je výsledkom pretlaku nápadov dvoch inovátorov elektronickej scény a exkurziou do sveta ambientu, synth-popu, housu a dvojici príznačného downtempa.

Slovenskí fanúšikovia sa o tom môžu presvedčiť 25. marca v bratislavskom klube MMC. Dvojkoncert Tosca live + Jimmy Pé live sa profiluje ako elektronická koncertná udalosť tejto zimy aj vďaka tomu, že Jimmy Pé bude pár dni pred akciou vydávať svoje 6-trackové EP. Jeho vystúpenie v MMC teda bude oficiálnym krstom nových skladieb. O afterparty sa postará jeden z členov Tosca Richard Dorfmeister svojím DJ setom v Nu Spirit Clube. Vstup na afterparty je v cene lístka.

Vstupenky nájdete v sieti Predpredaj.sk. Prvých 100 kusov je k dispozícii za 15 eur, následné sa cena zvyšuje na 18 eur a na mieste na 23 eur.

Viac informácií:
Predpredaj Tosca LIVE + Jimmy Pé LIVE: https://bit.ly/Tosca_JimmyPe_BA_2017
FB event: https://www.facebook.com/events/1206829226079704/
Web Tosca: https://toscamusic.com
Facebook Jimmy Pé: https://www.facebook.com/jimmypeofficial/
Facebook Gentle Groove Production: https://www.facebook.com/GentleGrooveProduction

Zdroj: Gentle Groove Production