Majstrovstvá sveta v kickboxe W5: Na majstrovstvách budú bojovať slovenskí šampióni Vladimír Moravčík a Vlado Konský!

Svetová kickboxerská verzia W5 podpísala zmluvu so slovenskými bojovníkmi! Kontrakt uzavreli prezident W5 Sergey Chepinoga a tréner Martin Belák. Na základe dohody sa šampióni Vladimír Moravčík a Vlado Konský  môžu pustiť do príprav na bojovú šou roka, ktorou budú Majstrovstvá sveta v kickboxe W5 29. – 30. novembra v Bratislave.

Svetová kickboxerská verzia W5 podpísala zmluvu so slovenskými bojovníkmi! Kontrakt uzavreli v Banskej Bystrici prezident W5 Sergey Chepinoga a šéf organizácie Youngblood a tréner klubu Firegym Banská Bystrica Martin Belák. Obe organizácie spolupracujú už dlhšie, ale tento rok majú ešte ambicióznejšie plány.

Ďakujem Martinovi Belákovi. Je to profesionál, s ktorým veľmi radi spolupracujeme. Má veľa skúseností v tejto oblasti. Pomáha nám pri zostavovaní zápasov a zoradovaní bojovníkov. Teším sa, že aj tento rok nás čaká spoločné snaženie sa v duchu hesla “Choose the Way of the Champion!” Vysvetlil Sergey Chepinoga.

CE8Z0034

Na základe zmluvy sa slovenskí šampióni Vladimír Moravčík a Vlado Konský môžu zúčastniť na Majstrovstvách sveta v kickboxe W5, ktoré sú naplánované na 29. – 30. novembra v Incheba Expo Aréne v Bratislave.

Teší ma, že ma W5 pozvalo na Majstrovstvá sveta, pre každého bojovníka je to česť. Minulý rok som mal zdravotné komplikácie, a súper bol veľmi pripravený, takže zaslúžene vyhral. Tento rok si idem pre titul. Chcem, aby bol na Slovensku. Príprava bude počas celého roka. Mám pred sebou dosť zápasov, tak verím, že budem v dobrej kondícii.” Plánuje Vlado Moravčík.

Vlado “Dracula” Moravčík vyhral počas kariéry niekoľko európskych a svetových titulov rôznych asociácií. Zatiaľ posledný získal v roku 2013 v Banskej Bystrici v súboji s Marcom Piquém. Vlado boxoval skoro v celej Európe, okrem toho v Thajsku, v Honkongu, v Moskve. Na novembrových Majstrovstvách bude Slovensko zastupovať aj Vlado „Terminátor“ Konský.

CE8Z0227

Teším sa, že budem súčasťou Majstrovstiev sveta W5. Je to obrovská prestíž a reklama pre každého slovenského bojovníka. Do novembra je to šesť mesiacov. Dovtedy mám ešte dosť zápasov a čas na prípravu.” Teší sa Vlado Konský.

V Incheba Expo Aréne sa na Majstrovstvách sveta W5 predstavia borci z 20-ich krajín, medzi nimi Slovensko, Česko, Rusko, Francúzsko, Holandsko, Ukrajina, Bielorusko, Thajsko, Švajčiarsko a ďalšie. Obaja Slováci sa pripravujú pod vedením trénera Martina Beláka.

Museli sme trochu upraviť tréning, aby sa chlapci v pravidlách W5 cítili doma. A aby boli pripravení na ten štýl, ktorý sa vo W5 preferuje. W5 pozývajú kvalitných bojovníkov a preto bude príprava na majstrovstvá tvrdá a ťažká. Tento rok sa 100-percentne pripravíme a budeme a snažiť to tam rozbiť.” Prezrádza plány tréner klubu Firegym Banská Bystrica Martin Belák.

Na bojovej šou roka sa bude bojovať v štyroch váhových kategóriách. Kickboxerov čakajú tri súboje, plus dvakrát „rematch“  a na záver štyri „superfighty“. Organizátori MS “Crossroad of times” prepoja krásu a ducha bojového umenia s konkrétnymi príkladmi významných postáv z dejín ľudstva. “Na križovatke čias” predstavuje päť období histórie – pravek, starovek, stredovek, novovek a súčasnosť. Názov W5 odkazuje na päť svetových kontinentov, ale aj na päť období histórie ľudstva, v ktorých sa z bežných a často ničím výnimočných ľudí stali šampióni. Ak sa aj vy chcete stať svedkami zrodu nových šampiónov naprieč kontinentami aj históriou, príďte sa pozrieť na Majstrovstvá sveta W5 do Incheba Expo Arény 29.a 30. novembra 2014. Lístky na dokonalý športovo-kultúrny zážitok si môžete kúpiť na www.predpredaj.sk.

5Sucasnost

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Oles Cheresko