Manowar na Slovensku: LEDky v 6K rozlíšení aj americké policajné šišky!

Najhlasnejšia kapela na svete Manowar sa o pár dní predstaví premiérovo naživo na Slovensku. Skupina, ktorá  pôsobí na heavymetalovej scéne úctyhodných 35 rokov sa na svoj koncert 18. januára v bratislavskom NTC teší a je dokonale pripravená.

Slováci si užijú úplný úvod celosvetového turné Gods and Kings World Tour 2016, ktoré bude sprevádzať všetko čo si fanúšikovia tejto legendy môžu priať: masívny zvuk, nádherné vizualizácie a k tomu všetky hymny, ktoré milujú. Pôjde o doposiaľ najprepracovanejšiu šou, akú kedy skupina predstavila. Pre slovenské médiá to potvrdil spevák Joey DeMayo a predstavil aj niekoľko noviniek.

ManowarDSC_4553_JDM_EA

„Je ťažké uveriť tomu, že začíname už o pár dní. Práve sme skončili posledné kapelové skúšky a prípravy na toto turné. Tisíce vecí musíme dopraviť v kontajneroch z USA do Európy, zabezpečujeme letenky, hotely, stravu, ale taktiež dávame dohromady viac ako 100-členný tím ľudí z viacerých krajín, ktorý nás bude počas celého turné sprevádzať,“ hovorí líder Manowar o aktuálnom dianí zo zákulisia príprav.

V porovnaní s minuloročným turné privezie kapela do bratislavského NTC o tonu viac novej techniky, zosilňovačov o výkone 300 000 wattov prvotriedneho zvuku a najnovších technológií, aby ponúkla ešte silnejší zážitok ako kedykoľvek predtým. „Väčšina nášho vybavenia je robená na mieru. Tí, ktorí videli naše turné v roku 2015 vedia, že sme pracovali s videom a gigantickými LED obrazovkami. Teraz to opäť prekonáme. Počas príprav priletel za nami náš video dizajnér z Európy a spoločne sme pripravili nové videá, ktoré budeme premietať počas piesní na najkvalitnejších LED obrazovkách. Aby som bol presný, prinesieme 150 metrov štvorcových LED obrazoviek v 6K rozlíšení,“ prezrádza ďalšie detaily Joey DeMayo.

Kapela stiež nedávno predstavila v súvislosti s nadchádzajúcim Gods and Kings World Tour 2016 pódium s majestátnym dizajnom:

Žiadajú americké policajné šišky

Manowar patrí k základným stavebným kameňom a priekopníkom heavy metalu na svete a svojou hudbou oslovila státisíce fanúšikov na celom svete. Po technickej stránke si dá kapela záležať na každom svojom vystúpení a o to viac ostali organizátori zaskočení, keď si prečítali požiadavky mimo technického zabezpečenia. „Nenašli sme nič čím by nás prekvapili, žiadnych živých aligátorov ani iné výstrednosti. Žiadajú len kvalitné biele a červené víno, vodu Evian, čerstvé a zdravé potraviny, zeleninu a americké policajné šišky,“ upresňuje organizátor Michal Očovan z ProMusic.

Manowar založili svoju hudobnú kariéru na oddanosti heavy metalu a nezameniteľnej skladbe svojich piesní. Počas 35 ročnej kariéry odohrali ako headliner koncerty na všetkých najvýznamnejších metalových festivaloch. V roku 1984 boli zapísaní do Guinessovej knihy rekordov ako najhlasnejšia kapela na svete, keď im v Nemecku namerali hlasitosť až 139 decibelov, čo je porovnateľné s výbuchom delostreleckého granátu alebo štartom stíhačky. S novým programom sa Manowar predstaví 18. januára v Bratislave v zložení Joey DeMaio, Eric Adams, Karl Logan a Donnie Hamzik. Lístky sú ešte stále v predaji v sieti Ticketportal.sk za 35 eur na stárie a 39 eur na sedenie.

manowarA1_small

Zdroj: Edo Kopček, ProMusic s.r.o.