Mária Čírová vydáva svoj prvý vianočný album!

Mária Čírová si vzala k srdcu priania svojich fanúšikov, ktorí si na jej koncertoch obľúbili vianočné skladby v špeciálnych úpravách. A tak vydáva svoj prvý album vianočných piesní, ktorý nesie jednoduchý názov Vianočný album. Speváčka sa rozhodla vydať nový, špeciálny  prírastok do svojej diskografie symbolicky –  presne v deň svojich narodenín…

Vianočný albumový debut

„Vianoce sú snáď jediné obdobie v roku, kedy sme schopní a ochotní stíšiť sa, zamyslieť nad sebou, nad životom. Na mojich koncertoch to nie je len o hudbe. Skladby sú o živote, o vzťahoch, minulosti, detstve, o spomienkach. Môj cieľ je vtiahnuť každého poslucháča do deja. Po koncertoch sa ma ľudia často pýtali, či tie vianočné skladby sú aj niekde nahraté. Vtedy vznikla myšlienka nahrať vianočný album,“ vysvetľuje Mária Čírová a jedným dychom dodáva, že vianočné koncerty, ktoré hráva už tretím rokom, sa stali jej veľkou srdcovkou. Zaujímavé je, že po dlhých rokoch Máriinej speváckej kariéry ide o jej prvý album vianočných piesní. Ako však priznáva, hoci si naň musela počkať dlhšie, všetko smerovalo k tomu, aby jedného dňa uzrel svetlo sveta. „Vianočné pesničky spievam už od útleho detstva. Môj ocino skladal krásne pesničky, ktoré sme následne každoročne spievali počas jasličkových slávností v kostole. Čiže tento album, to sú aj nádherné spomienky na detstvo,“ prezrádza a dodáva, že zhodou okolností deň vydania albumu vyšiel presne na deň jej narodenín.

Tradičné vianočné srdcovky i vzácne rodinné hudobné klenoty

Nová doska prichádza štyri roky po Máriinom predošlom albume Na dosah (2011). Slovenská diva  nahrávku po producentskej stránke opätovne zverila do rúk svojho dvorného bratislavského nahrávacieho štúdia Creative Music House na čele s Mariánom Kachútom. „S Marošom spolupracujeme už od roku 2008. A hoci sme sa párkrát od seba hudobne vzdialili, nakoniec sme usúdili, že spolu sa nám robí najlepšie. Album je úplne krásny, je tam zachytená atmosféra zimy a Vianoc,“ prezrádza Mária o príprave albumu, ktorý sa rodil s menšími prestávkami približne pol roka. Fanúšikovia sa môžu tešiť na desať nových skladieb, z ktorých päť naspievala v slovenčine a päť v angličtine. Album bude ozajstným prekvapením a to doslova a dopísmena. Ani jedna pieseň z neho totiž zatiaľ nebola predstavená ako singel. Na doske, samozrejme nechýbajú tradičné slovenské vianočné koledy či obľúbené zahraničné piesne späté s vianočnými sviatkami. Popri nich zaujala však na albume čestné prvé miesto skladba, ktorá je spomedzi nich bezpochyby najvzácnejšia. „Do noci tichej je skladba, ktorú pre mňa pred 20 rokmi napísal môj ocino. A hoci by som jeho pesničkami, ktoré som v detstve spievala, mohla vyskladať celý album, nespravila som tak, to si možno nechám na neskôr… Teraz sme zaradili tie, ktoré počuli fanúšikovia na mojich koncertoch. Prerobené vianočné koledy ako Nesiem vám noviny, Búvaj dieťa krásne, Daj Boh šťastia či Tichá noc. Album sme doplnili o moje najobľúbenejšie zahraničné vianočné skladby,“ vysvetľuje Mária, ktorá svoju prvú vianočnú dosku poňala ako naozaj intímny hudobný projekt. Dôkazom je booklet, ktorého vnútro venovala svojim vlastným slovám o Vianociach, spomienkam na Vianoce vo svojej rodine, či tomu, ako trávi Vianoce so svojimi najbližšími dnes.

Rok 2016 privíta novým singlom

„Rok 2015 bol pre mňa pracovne veľmi bohatý. Keďže ešte stále idem v tom tempe, asi až cez vianočné obdobie sa mi podarí v pokoji si uvedomiť, čo všetko som za tento rok zažila. Som za to veľmi vďačná,“ bilancuje Mária uplynulé mesiace. „Fanúšikom ďakujem za podporu! Cítim ju každý deň na mojich stránkach a samozrejme aj na koncertoch. Verím že pri počúvaní albumu zažijú tú ozajstnú pokojnú atmosféru Vianoc,“ odkazuje speváčka svojim priaznivcom. „Na začiatok budúceho roka chystám premiéru nového singla a rada by som dokončila aj ďalšie rozrobené skladby, na ktoré teraz nebol čas,“ prezrádza na margo najbližších pracovných plánov a odhaľuje, že Vianočný album je nielen hodnotným hudobným zavŕšením uplynulého roka, ale zároveň otvorením nadchádzajúceho roka a nových projektov, ktoré ju čakajú po Novom roku.

https://mariacirova.sk/
www.facebook.com/mariacirova
www.instagram.com/mariacirova

medium_Obal-CD

Zdroj: SOUL FOR SHOW