Martin Valihora na klubovom pódiu spolu s americkým klávesákom Frankom McCombom.

Jeden z najvýraznejších slovenských jazzmanov, bubeník Martin Valihora, sa po dvojročnej prestávke vracia na bratislavské klubové pódiá. Na ďalšom koncerte zo série In Jazz We Trust bude vo štvrtok 29. júna spolu s Jurajom Griglákom na bassgitare sprevádzať amerického soulového speváka a klaviristu Franka McComba.

Štyridsiatnik Frank začal profesionálne hrávať ešte na strednej škole, v kluboch na okolí jeho rodného Clevelendu. Hneď potom ho stretnutie s Jazzy Jeffom zavialo do Philly, kde sa naplno zoznámil s hudobnou scénou, čo neskôr viedlo  v 90. rokoch k spolupráci s Branfordom Marsalisom, s ktorým nahral dva úspešné albumy projektu Buckshot LeFounque. Debutový sólo album Love Stories vyšiel v roku 2000. Dnes má Frank na konte šesť sólových štúdiových albumov, jeden live a hranie s takými hviezdami ako Prince alebo Chaka Khan.

Kapacita klubu je limitovaná, predpredaj beží v sieti Ticketportal. Akcia je súčasťou série In Jazz We Trust, ktorá do intímneho klubového prostredia prináša prvú ligu slovenského a zahraničného jazzu ako boli napríklad Andreas Varady alebo David Sanborn. 

Brány klubu sa otvoria o 20:00 a koncert samotný začne o 21:00. Po koncerte bude mať afterparty na starosti chalani zo Setalabelu, Benco, Sensoreal a Tomin. Vstup po koncerte je free.

Frank McComb feat. Martin Valihora & Juraj Griglák
Štvrtok 29. júna 2017
Nu Spirit Club
EVENT: www.facebook.com/events/733646513485043/ 
PREDPREDAJ: https://www.ticketportal.sk/Event/Frank_McComb_feat_Martin_Valihora_Juraj_Griglak

Zdroj: Nu Spirit