Megadeth vystúpi na Harley Days v Prešove.

Legendárna americká kapela Megadeth vydala v januári tohto roka jeden zo svojich najsilnejších albumov Dystopia a 16.júla ho predstaví naživo v Prešove počas Harley Days. Týmto vystúpením uzavrie európsku časť Dystopia World Tour a odštartuje dvojdňový program plný jazdenia na ikonických harlejoch. Pozitívne reakcie z celého sveta na novú platňu sľubujú koncertný zážitok roka v metropole Šariša.

Megadeth začali nový rok vo veľkom štýle vydaním pätnásteho štúdiového albumu Dystopia. Obsadili s ním 3. miesto v rebríčku Billboard Top 200 po Adele a Justinovi Bieberovi a potvrdili svoj štatút medzinárodne uznávanej kapely áčkového formátu. Základom úspechu kapely na oboch stranách oceánu je kvalita nového materiálu, s ktorým sa v 21. storočí minimálne vyrovnali ére albumov Rust in Piece, Countdown to Extincion alebo Endgame a vdýchli trash metalu, ktorý spoluzakladali s velikánmi ako Metallica, Anthrax a Slayer, žiadanú energiu.

„Toto je Megadeth! Hudobný biznis, aj my, sme zažili rôzne turbulencie, ale v nových skladbách prinášame presne tú energiu, ktorá funguje pri živom hraní, pretože fanúšikovia ti dajú presne najavo, čo sa im páči,“ začína rozprávanie o novinke Dave Mustain. Platňu chceli otvoriť tou správnou skladbou, k čomu ich inšpirovala živá nahrávka kapely The Cheap Trick Live at Budokan z roku 1979. „Viem, že to znie divne, ale je to naozaj skvelý živák, ktorý začína uvítaním „Hello there, Ladies and Gentlemen“ – Veď presne to má človek počuť ako prvé. V týchto intenciách to bola pre nás skladba The Threat Is Real, ktorá album otvára a hrávali sme ju naživo ešte pred oficiálnym  vydaním,“ hovorí líder kapely o skladbe, s ktorou budú pravdepodobne otvárať prešovský koncert.

V aktuálnych rozhovoroch priznáva líder legendy z Los Angeles, že mal vždy šťastie na skvelých spoluhráčov. Krátko pred nahrávaním Dystopie naskočili do vlaku Megadeth nováčikovia Kiko Loureiro z Brazílie, ktorý je pre Mustaina ideálnym partnerom pre nespútané a zúrivé gitarové súboje a Chris Adler (bicie, pred tým Lamb of God, Testament), ktorý s basgitaristom Davidom Ellefsonom vytvorili nekompromisnú rytmickú sekciu, tak potrebnú pre Megadeth. „Máme skvelé skladby, ktoré proste fungujú. Ale pre ľudí bude najväčším prekvapením, keď si nás vypočujú naživo s Chrisom a Kikom, bezohľadu na to, čo videli na internete,“ pozýva Dave Mustain na prešovský koncert.

Skupina sa na základe týchto úspechov objavila v hľadáčiku bookerov po celom svete. Momentálne koncertuje v Severnej Amerike, kde odštartovala svoje Dystopia World Tour. „Vedel som, že je to horúca novinka. Ich agent sa mi ozval krátko po vydaní Dystopie. Bolo nám jasné, že to spravíme v Prešove, pretože táto kapela k motorkám jednoducho patrí,“ priznáva Michal Očovan z ProMusic.

Práve Harley Days vytvorili priestor pre ideálne podujatie založené na jazdení, exkluzívnych koncertoch a bohatom dvojdňovom programe. „Chceli sme to povýšiť na Harley Days. Našli sme skvelých partnerov a tešíme sa na všetkých návštevníkov, či už to budú motorkári, muži, ženy alebo rodiny s deťmi, každý si príde na svoje,“ pozýva na podujatie spoluorganizátor Martin Vichrest z Harley-Davidson Prešov.

Harley Days sa uskutočnia 16. a 17. júla v Prešove. Pripravený je bohatý program zdarma pre návštevníkov počas oboch dní pred Tatran Handball Arenou (Mestská športová hala) a priamo v hale sa v prvý deň podujatia uskutoční koncert nielen skupiny Megadeth. V kuloároch sa už teraz hovorí o najväčšom hudobnom a motorkárskom zážitku nadchádzajúcej sezóny a organizátori pripravujú ďalšie prekvapenia pre návštevníkov. „Samozrejme chceme ponúknuť viac a už momentálne pracujeme na ďalšom zahraničnom a slovenskom interpretovi. Verím, že všetkých príjemne prekvapíme, pretože takéto podujatie sa dá vystavať veľmi zaujímavo a odlišne od klasických hudobných festivalov. Prezradím ešte, že tínedžerom ponúkneme namakané bike & skate exhibície a deti sa vyšalia v ride parku, čo je prekážková dráha s bicyklami, populárna hlavne v západných krajinách,“  dodáva Edo Kopček.

Lístky na Megadeth sú už v predpredaji v sieti predpredaj.sk. Prvých 100 lístkov na státie je k dispozícii za zvýhodnených 33 eur. Po ich vypredaní bude lístok na plochu stáť 35 eur a 39 eur na sedenie. Pre viac informácií sledujte tiež facebookové profily organizátorov z Harley-Davidson Prešov, LR Media a ProMusic.

megadeth

Zdroj: Edo Kopček, marketingový manažér Harley-Davidson Prešov.