Mestské divadlo Žilina zvyšuje bezpečnosť a komfort pre návštevníkov

Mestské divadlo Žilina – Vďaka podpore mesta Žilina bola počas divadelných prázdnin úspešne dokončená výmena nosnej kovovej konštrukcie hľadiska. Tento krok bol nevyhnutný, pretože havarijný stav pôvodnej konštrukcie predstavoval hrozbu pre bezpečnosť a chod divadla počas nadchádzajúcej sezóny.

Cieľom rekonštrukcie elevácie hľadiska bolo zabezpečiť vyššiu bezpečnosť pre všetkých návštevníkov, ale aj zamestnancov divadla. Nové kovové konštrukcie sú navrhnuté tak, aby spĺňali najnovšie bezpečnostné normy a zabezpečili divadlu bezproblémovú prevádzku.

Popri zvýšenej bezpečnosti prináša táto rekonštrukcia aj rozšírené príležitosti pre organizovanie podujatí vo Veľkej sále. Vďaka možnosti pomerne rýchlo odstrániť sedadlá vie divadlo organizovať napríklad aj koncerty na státie, či udalosti s väčšou variabilitou využitia priestoru hľadiska.

Mestské divadlo Žilina sa teší na novú sezónu a na rôzne kultúrne podujatia, ktoré pre svojich návštevníkov pripravuje. O nadchádzajúcich predstaveniach a špeciálnych udalostiach Vás bude informovať prostredníctvom jeho oficiálnych kanálov.

TS