Metalový Mikuláš zanechá darček v Žiari nad Hronom!

Určite si pamätáte, keď pár rokov dozadu vyhralo známu súťaž Eurovízia, komando príšer z Fínska, heavy metalové zoskupenie LORDI. Kapela, ktorá bola dovtedy známa hlavne vo Fínsku a v západnej Európe, sa stala celosvetovou atrakciou.

Samozrejme senzáciu podporila vizuálna stránka tohto diania, ale asi to nebolo len strašidelnými maskami, že príjemná melodická muzika vyhrala nad zvyšnou ponukou na tomto televíznom festivale.

Teraz napriek „upokojeniu“ sa bulváru stále úspešne žijú svojím životom, absolvujú rozsiahle turné, natáčajú videoklipy a hrajú poctivú, heavymetalovú hudbu.

Lordi pic

Na Slovensku tentokrát Mikuláš prinesie darček aj do mestského kultúrneho centra v Žiari nad Hronom, aby sme si ho rozbalili hneď nasledujúci deň, v podobe niekoľkých kapiel a strhujúcej javiskovej show v podaní hlavných aktérov – LORDov.

Zastávka v Žiari nad Hronom bude jedinou na Slovensku na ich aktuálnom turné, nazvanom podľa posledného albumu „To Beast Or Not To Beast“.

Kapelu tvorí 5 členov, ktorí fungujú nielen pod maskami ale samozrejme aj pod prezývkami: Amen, Mana, Hella, Mr. Lordi a Ox.

Takmer Vianočná časť turné prebehne v mestách ako Viedeň, Praha, Karlsruhe, Budapešť, Mníchov, St. Etienne. LORDI si tento rok zahrali aj na megafestivale v Japonsku LOUD PARK. Hrávajú tam aj veličiny ako OZZY Osbourne, takže kto dostane pozvánku na LOUD PARK je to synonymom úspechu.

Koncert LORDI však nebude vystúpením jednej kapely. S kapelou v rámci turné prídu aj dvaja ich hostia. Zaujímavosťou je aj to, že kapela ku svojej show poslala aj zoznam techniky a svetelného parku, ktorý je v konečnom dôsledku tak veľký a náročný, že jeho cena vysoko presahuje honorár kapely. Takže tu pôjde o dôkladne pripravenú vizuálnu (nielen hudobnú) zábavu!

Kvôli tomu, že hudobníkom býva v maskách asi poriadne horúco, čo znásobujú aj svetlá a svetelné efekty, kapela žiada aj nemálo výkonných ventilátorov na chladenie svojich členov.

V najbližších dňoch predstaví kapela aj ďalšie prekvapenie k tejto akcii. Sledujte preto hudobné správy na spriaznených weboch.

Z domácej scény sa predstavia skupiny Tristana, ktorá práve ukončila svoje jesenné turné s kapelou Arakain a skupina Ravenclaw, ktorá je zoskupená okolo skromného, no veľmi talentovaného speváka Maťa Valisku. Aby sa všetko okolo koncertu kapely Lordi a spol. roztočilo ako sa má, nabudúce si viac predstavíme samotných členov tohto spolku, dáme nejakú biografiu, raritné informácie a urobíme súťaž o vstupenky alebo tričká či CD.

lordi

Zdroj: Petra Bohuslavská