Metronome Blues vydávají svoje nové album Vicious Circles!

Novozélandsko-česká kapela, Metronome Blues, vydává svoje třetí album, Vicious Circles pod hlavičkou nezávislého labelu, Happy Mutant.

Vicious Circles je sbírka nahrávek a hudebního bádání z posledních 12 měsíců z nyní již neexistujícího studia na Cejlu v Brně. Náladové a nepředvídatelné skladby divoce krouží mezi post-rockovou improvizací a hlukem space-Krautrocku, přes manické post-punkové jamy až k lehkým satirickým poctám Morisseymu. Skladby se často zakládají na dlouhých, smyčkovitých groovech. Celé album Vicious Circles tak odkazuje na pocit, že jsme jako společnost uvízli v sestupné spirále.

“ Jsou v něm obvyklá politická témata a témata životního prostředí, ale nejsou zřejmá. Vypadá to, že jsme momentálně zacykleni ve zle a zlomyslnosti, jak mediálně (echo komory), tak i kulturně (technologie) a politicky…,” říká Rhys Braddock. “Naše písničky se těchto věcí jen dotýkají. Dalším hlavním tématem je posedlost, naše vznešené posedlosti. Technologie, ideologie a skutečné bakterie…”

Metronome Blues vydávají album Vicious Circles digitálně na Fair Price Music a Bandcampu . Jeho speciální vinylová podoba se chystá na duben, kdy kapela vyráží na turné po ČR a Evropě.

Album Vicious Circles vychází pod hlavičkou Happy Mutant a digitálně bude pokřtěno stejný den v klubu Mersey v Brně na společném koncertě s kapelou Please The Trees.

18. 1. 2018 Brno @ Mersey

https://www.facebook.com/events/845935622253523/

Vicious Circles

Fair Price Music: metronomeblues.fairpricemusic.com/vicious-circles Bandcamp: metronomelbues.bandcamp.com/vicious-circles

METRONOME BLUES

se poprvé zjevil na začátku roku 2015 coby sólo projekt Novozélanďana Rhyse Braddocka, jedné poloviny noisového dua Gerda Blank. Brzy se připojili Honza Čapek a Lukáš Baumann a společně vyrazili na turné po Česku a Německu, zahráli hned na několika festivalech (Beseda u Bigbítu, Boskovice, Full Moon Stage na Colours of Ostrava atd.), společně vydali dvě alba: “SIDES” a “Vicious Circles”.

Zdroj: TS