Michael Hopes, prezývaný slovenský John Legend, predstavuje novú skladbu „Whenever“!

Na našu scénu prichádza slovenský John Legend! Skladateľ, spevák a klavirista Michael Hopes predstavuje novú skladbu „Whenever“. Michaelov v poradí druhý singel je výnimočný z niekoľkých pohľadov. V skladbe sa po prvýkrát oficiálne predstavia jeho dvorní hudobníci – pianista Tomáš a beatboxer, výherca súťaže „Beat of the Year“ Esso. Vypočujte si Michaelovu novú skladbu „Whenever“ a objavte jedinečnú kombináciu klavíru, jemnej elektroniky a beatboxu.

Singel „Whenever“ sa nahrával v bratislavskom štúdiu LVGNC pod dohľadom Mareka Rakovického. Michael Hopes je autorom hudby, textu aj producentom skladby.

„Pieseň „Whenever“ nesie jedno z hlavných posolstiev celej mojej hudobnej tvorby. Každý z nás okolo seba vnímame množstvo vecí, ktoré sú nesprávne, čítame správy, ktoré sú zavádzajúce alebo len prechádzame okolo niekoho cudzieho, kto potrebuje pomoc. Väčšina z nás tieto situácie zanecháva bez reakcie s pocitom, že sa nás to netýka alebo v danej veci aj tak nič nezmôžeme. Skladba „Whenever“ je tu, aby nás všetkých motivovala konať a nenechávať veci tak len preto, že sa nás priamo netýkajú alebo ich nedokážeme zmeniť. Všetko sa totiž dá zmeniť, je to len otázka nášho odhodlania a skutkov…“ vysvetľuje Michael Hopes.

K novej skladbe stihol Michael nakrútiť aj atmosférický videoklip. Filmové dielo vzniklo v spolupráci s nadaným režisérom Michalom Pusztayom, kameramanom Nickom Kollárom a tímom z produkčného štúdia TOXPRO. Tak ako Michaelova prvotina „Between 2 Worlds“, aj tentokrát je video veľmi silné a na rozdiel od väčšiny iných klipov sa namiesto na frontmana projektu oveľa viac sústredí na príbeh a posolstvo samotnej skladby.

„Od začiatku som vnímal, že k piesni „Whenever“ potrebujeme silný videoklip. Prešli sme si viacero scenárov, ale nič nás neoslovilo natoľko, aby sme sa pustili do nakrúcania. Po 3 týždňoch odmlky sa z ničoho nič ozval režisér Michal Pusztay s nápadom, ktorý si ma okamžite získal. Nakrúcalo sa v štyroch lokalitách a celý tím bol úžasný. Keď som potom videl prvý režisérsky strih, vedel som, že to stálo za to,“ neskrýva radosť Michael Hopes.

Zaujímavosťou je, že sám Michael na svojom blogu spolu s vydaním nového klipu zverejnil aj návod na jeho použitie.

„Ak si chcete môj nový singel a video skutočne vychutnať, zrelaxujte a urobte si na tri a pol minúty prestávku. Pustite si hudbu nahlas cez slúchadlá alebo z reproduktora a video si pustite vo vysokej kvalite – nakrúcalo sa na RED-ku, rovnakú kameru ako HOBIT alebo Pán Prsteňov, takže sa oplatí vychutnať si detaily. No a ak sa vám video páčilo, pozrite si ho ešte raz a zdieľajte ho ďalej s priateľmi alebo známymi…“ s úsmevom komentuje klip Michael Hopes.

Michael Hopes sa naučil hrať na klavíri ešte ako dieťa, rodičia ho viedli aj k hre na gitare a na strednej a vysokej škole spieval príležitostne vo viacerých študentských kapelách. Po skončení štúdia Michael na vyše 10 rokov hudobnú dráhu opustil a kariéru začal ako mladý manažér, kde spolu s partnermi vybudoval úspešnú medzinárodnú skupinu poradenských firiem. Následne svoje aktivity rozšíril do oblasti stavebnícva a nehnuteľností a k svojim projektom pridal aj podporu start-upov a nových technológií v oblasti poľnohospodárstva a zdravej stravy. Po rokoch intenzívnej práce a cestovania sa Michael rozhodol pre krátku prestávku. Počas nej si chcel splniť jeden z dávnych snov z mladosti – nahrať vlastnú pesničku. Z plánu prekvapiť rodinu a priateľov vlastnou skladbou, ktorú sám zložil, otextoval, nahral aj naspieval sa postupom času začal rozvíjať komplexný hudobný projekt s medzinárodnými ambíciami. Dnes má Michael pre svojich fanúšikov pripravené nové vlastné aj prevzaté pesničky, videoklipy a spolu s talentovanými hudobníkmi prináša jedinečný hudobný projekt v štýle „slovenského Johna Legenda“. Tento rok chystá prvé medzinárodné spolupráce s estónskym jazzovým zoskupením alebo vlastnú sériu letných mestských vystúpení. Michael sa okrem klasického koncertovania sústredí najmä na firemné akcie a eventy, kde využíva jedinečnú kombináciu manažéra a hudobníka, pričom okrem slovenčiny vie svojich hostí sprevádzať aj plynule po anglicky alebo po nemecky. Viac informácií nájdete na www.michaelhopes.com

Zdroj: TS