Michael Kocáb a Branislav Jobus so svojimi kapelami vystúpia už 13. decembra v Bratislave!

Vo štvrtok 13. decembra zažije bratislavský Randal klub jedinečný a špeciálny trojkoncert všetkých troch kapiel Branuška Jobusa z Vrbového – Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus so špeciálnym hosťom Michaelom Kocábom z českej kultovej kapely Pražský výběr.

Michael Kocáb odohrá práve s kapelou Karpatské chrbáty takmer polovicu koncertu, na ktorom okrem skladieb Karpatských chrbátov zaznejú aj pesničky Pražského výběru! Na koncerte prebehne aj krst novej knihy Branislava Jobusa Komisár Mrodge. Sám Kocáb sa zároveň stane krstným otcom novej Jobusovej knihy.

Koncert začne o 20.00 hod. polhodinovým vystúpením zoskupenia Abusus, čo je elektronicko alternatívny projekt samotného Braňa Jobusa. Po ňom bude nasledovať 45-minútový koncert hudobno-pracovnej skupiny Vrbovskí víťazi, ktorú tvorí Braňo Jobus a jeho „pán brat“ Andrej Jobus a je to snáď najznámejšia a najžiadanejšia slovenská world music, kapela hrajúca priemyselný folklór. Poslednou kapelou, ktorá s vyše hodinovým programom vystúpi v rámci večera tesne pred desiatou hodinou bude rockovo alternatívna, recesistická skupina Karpatské chrbáty, ktorá je na scéne už vyše 30 rokov spolu s už avízovaným špeciálnym hosťom Michaelom Kocábom. Je to formácia, ktorú okrem speváka Braňa Jobusa tvoria ešte gitarista Miro Kusý, basgitarista Roman Klčo a bubeník Peter Hrdina.

Kto vlastne Braňo Jobus, okolo ktorého sa celý tento trojkoncert bude točiť vlastne je? Nechajme hovoriť jeho samého: „No kto by som bol. Obyčajný človek, ktorého baví všetko okolo. Karpatské chrbáty sú pre mňa celoživotná púť s nezmeneným názorom na svet a spoluhráčmi. Sme tak ako sme sa spojili, s malými kozmetickými úpravami. Vrbovskí víťazi to je o 17 rokov mladšia skupina, ktorú máme s pánom bratom a pánom preccedom a Abusus je moje malé slobodné bábo, najmladšie hudobné dieťa. Skupina vznikla v roku 2005 v momente, keď som začal abstinovať a prestal si sám sebe hádzať polená pod nohy na ceste nielen za umením.“

Počas celého koncertu, ako aj po ňom, bude v Randal klube možnosť zakúpiť si CD a DVD nosiče vystupujúcich interprétov, Jobusových knižiek a pod. vrátane jeho novej knihy Komisár Mrodge. Vstupenky na tento jedinečný trojkoncert sú stále k dispozícii vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál a priamo v Randal clube za predpredajovú cenu 6,- €. V deň koncertu sa ich cena priamo na mieste zvýši o jedno euro. Viac informácii o tejto akcii môžete nájsť aj na stránkach www.rfmusicagency.sk, www.kriak.sk, www.vrbovskevetry.sk, www.randalclub.eu, www.ticketportal.sk, www.chrbaty.sk, www.vrbovskivitazi.sk a www.abusus.sk.

Zdroj: RF music agency