MICHAEL PATRICK KELLY – Human – Club Tour 2016

Po vydání svého alba HUMAN a dvou velkých halových turné v roce 2015 odehraje Michael Patrick Kelly letos hrstku speciálních a exkluzivních klubových vystoupení v Německu, Holandsku, Dánsku, Polsku a České republice. Tímto využívá příležitosti vědomě hrát pro menší publikum, aby mu mohl být ještě blíže.


Pod přezdívkou Paddy má Michael Patrick Kelly už za sebou světovou kariéru. Od doby, co Patrickovi bylo 10 dnů (!), trávil čas na pódiu s jednou z nejúspěšnějších kapel 90. let. S kapelou, která se vyhranila tak, jako málo jiných. Člověk je miloval nebo jimi opovrhoval. Podíváme-li se dnes zpět na jejich díla a jejich výkony, udiveně se ptáme, co vlastně dávalo jejich odpůrcům právo, že Kelly Family odmítali jen kvůli tomu, aby byli dostatečně cool. To, že běhali s dlouhými vlasy namísto vyholených hlav? To, že hudbu psali vlastnoručně, i když si každý myslel, že to počítač zvládne lépe? To, že to bylo 12 dětí namísto dvou? To, že bydleli v hausbótu namísto řadové vily? Kdo si dnes bez předsudků pustí tehdejší koncerty, uslyší 9 mimořádných hlasů a prvotřídní písně. A spustí se na jevišti chemie, která je proto tak živá, neboť zde není nic hrané. Jde o rodinu, kterou si člověk, jak známo, nevybere, nikoliv o uměle poskládanou skupinu.
1469787_1162370447114614_5954810665354775265_n
Paddyho, který vždy platil za hlavního skladatele a frontmana rodiny, přivedly uctívání a opovrhování do džungle, která zkreslovala jeho pohled na sebe sama. Stáhl se proto ze showbyznysu a ze světa vůbec a hledal sebe a smysl svého života v tiše kláštera. 6 let žil jako mnich, studoval, pracoval, modlil se a meditoval. A jak toto období skončilo , čekal ještě 2 roky, naslouchal nové době a až poté začal psát a nahrávat nové písně.

Poslední album „HUMAN“ patří k tomu nejvyzrálejšímu, co jste jen mohli v německém popu za několik posledních dekád slyšet. Michael Patrick Kelly poznal lidi a lidskost. 10 písní nahlíží do hloubky lidského srdce, truchlí po jeho utrpení, oslavují jeho sílu, následují jeho touhu a především v posluchači vyvolávají důvěru, která je tak upřímná, protože Michael Patrick všechy tyto pocity nosil dlouho v sobě. A ikdyž písně mají tyto nadčasové hloubky, jde stále o popovou hudbu, která překypuje svou silou a upřímně a kompaktně posluchače zaskočí, až je hned poznat, že se bude hrát často v rádiu, bude vyčnívat a udrží se dlouhou dobu. Zřídkakdy se moudrost spojuje s moderním rytmem a rytmus s takovým moudrem. Klubové koncerty toto léto budou mít opravdu správný říz, takže člověk se může jen těšit. A je opravdu na co. Bude to rock’n’roll!

04

MICHAEL PATRICK KELLY – „Human – Club Tour 2016“
10.9.2016 PRAHA (od 20:00 hodin)
Palác Akropolis (Kubelíkova 1548/27, 130 00 Praha 3)
Vstupenky v ceně 940,- Kč
Předprodej: www.eventim.cz // Palác Akropolis // www.ticketpro.cz // www.goout.cz

Zdroj: M.P. Production