Michaella sa v novom singli Krásny deň zamilovala do poľštiny.

Speváčka Michaella bude počas druhého júnového víkendu reprezentovať Slovensko na  IX. ročníku medzinárodného festivalu Carpathia v Rzeszowe, kde zaspieva skladbu Krásny deň a práve s touto piesňou prichádza do rádií ako s aktuálnym singlom z jej druhého albumu Mám, čo mám.

Posolstvom pesničky je tešiť sa z ľudí vo svojom okolí, ktorí dokážu robiť radosť maličkosťami. S týmito indíciami oslovila Michaella textárku Ivanu Drábovú, pretože ako dodala, počas nahrávania albumu sa už v zime zatúlala v myšlienkach k letu a z toho dôvodu si chcela v štúdiu užiť atmosféru „krásneho dňa s prívlastkom letný“. V rovnako veselej nálade sa nieslo aj natáčanie videoklipu na Hlavnej ul. v Prešove pod režisérskou taktovkou Rola Vranika, či fotenie s fotografom Pavlom Delejom v historickom centre Bardejova. „Doteraz v mojich klipoch účinkovali komparzisti, no v tomto prípade si prvýkrát so mnou zahrali chlapci z kapely,“ predznamenala zaujímavú pointu Michaella.

Na festivale Carpathia sa Michaella predstavila už v roku 2011. Keďže svojim vystúpením zanechala pozitívny ohlas, jej fanúšikovia ju oslovili s prosbou, či by Krásny deň mohla naspievať v poľštine. Tematický ostal odkaz textu nezmenený, no prekladateľ Pavol Šogan, ktorý bol ako supervízor aj v štúdiu pri spievaní, sa musel pohrať s veršami a producent Vlado „Randy“ Gnepa so spevovými linkami, aby frázovanie sedelo dokonalým spôsobom. „Kým som nespievala túto pesničku v poľštine, myslela som si, že po poľsky by som sa celkom dokázala dorozumieť. V štúdiu to však bolo celkom úsmevné, lebo som zistila, že niektorým slovám absolútne nerozumiem. Bola to môj prvý kontakt s poľským jazykom a určite by som sa nebránila ani ďalšej podobnej skúsenosti,“ poznamenala s úsmevom Michaella.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Pavol Delej