Michaella v novom singli z dielne newyorských zvukových mágov odkazuje STOP!

Speváčka Michaella hovorí STOP! V novom singli opäť odhalí kúsok svojej duše a zároveň slobodu, ktorá je pre ňu v živote veľmi dôležitá, nechá vyznieť v angličtine, čo však nie je jediným prekvapením. Skladbu totiž mastroval Chris Gehringer zo Sterling Sound a v newyorskom štúdiu jej dal brilantný zvuk.

Michaella ostala verná tradícii, podľa ktorej ponúka v pesničkách kúsok zo svojho sveta a výnimku neurobila ani teraz. Rýchla doba a ľudia naháňajúci sa za všetkým možným, len nie za vlastným šťastím ju nenechali chladnou, preto sa so svojimi pocitmi zdôverila dvornej textárke Ivane Drábovej.

Michaella-Stop-III

„Svet okolo nás vnímam inak, ako ostatní. Mnohí totiž zabudli, ako hreje slnko, ako vonia dážď, prehliadajú lásku… Namiesto toho si zakladajú na drahých autách alebo šperkoch. Ja som si však povedala, že sa tomu nepodám a nebudem otrokom tejto doby len pre to, lebo žiť v zhone je „in“. Som šťastnejšia, než ktokoľvek iný kedy bude, pretože mám svoj vlastný kľúč. Kľúč ku každému srdcu,“ vysvetlila Michaella.

Osobnú spoveď zvýraznila nielen textom, ale jej náladu odrážala aj spolupráca s producentom Randym. Do štúdia mu priniesla viacero skladieb, ktoré ju hudobne oslovili. Michaella stavila na elektroniku a výsledkom je zaujímavá zmena. „Keď som prišla za Randym, pozrel sa na mňa a povedal, že už to nebude môj popík. Napriek tomu som sa rozhodla pritvrdiť a sama som zvedavá, ako budú na to ľudia reagovať,“ dodala Michaella.

Odvaha jej nechýbala ani pri voľbe jazyka. Keďže na prvých dvoch albumoch spieva iba po slovensky, sama si postavila latku vyššie a na trh ide s angličtinou. „Už pri prvom cédečku som sa o tom bavila s Mishou, ktorá bola vtedy u nás v štúdiu a zhodli sme sa v tom, že debutovať po anglicky by bolo asi dosť odvážne. No dnes už mám niečo za sebou a tak som si povedala, že to skúsim,“ usmievala sa Michaella.

Angličtinou však výzvy nekončia. V túžbe po excelentnom zvuku totiž Randy prišiel s nápadom osloviť nahrávacie štúdio Sterling Sound v New Yorku, kde nahrávali hviezdy ako Beyoncé, Taylor Swift alebo Adele. Finálnym produktom ich spolupráce s Chrisom Gehringerom je skladba so svetovým zvukom a maximálne nadšenie Michaelly. „V minulosti sme riešili to, že jedna skladba znie rôzne v rádiu, mobile, prehrávači… Hľadali sme kompromis a našli sme ho v New Yorku. Keď pesnička došla, Randy mi hneď volal a obidvaja sme boli nadšení. Som rada, že sa mi podaril ďalší krok vpred,“ netajila radosť Michaella.

Michaella-Stop-I

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.
Foto: Jano Štovka/OLIVIER
Hair: Eli Pellova
Visage: Denisa Birošová Gumanová