Michal Pavlíček so STROMBOLI sa ešte vráti na Slovensko!

Po jarnej vypredanej Bratislave budú v septembri Košice a Piešťany (6.-7.9.) možno poslednou príležitosťou uvidieť legendárnu skupinu STROMBOLI v pôvodnej zostave. Na jediné dva koncerty privedie Michal Pavlíček svoje STROMBOLI v originálnom zložení so speváčkou Bárou Basikovou, basgitaristom a „čokujúcim“ vokalistom Vilémom Čokom, klávesáčkou Vendulou Kašpárkovou, basákom Jiřím Veselým a uzdraveným bubeníkom Kladiom Kryšpínom.

Impulz obnoviť STROMBOLI sa stretol u Michala Pavlíčka s ponukou spojiť 30 ročné jubileum projektu s usporiadaním výročného koncertu v pražskej holešovickej aréne s kapacitou až 17 tisíc miest.

10_3079_12512

Michal Pavlíček je dodnes jeden z najrešpektovanejších gitaristov u nás, rovnako jednou z hlavných postáv Pražského výberu. Na otázku ako vznikoli STROMBOLI v rozhovore pre magazín Muzikus odpovedal Ladislavovi Ptáčekovi:

„Mám v sobě obsaženy dvě roviny. Jedna je takový ten výběrovský škleb s razancí a temnějším odstínem. Druhá rovina je náladová, romantičtější. Tu jsem se snažil obnažit ve Stromboli. A tyto dvě polohy mně provázejí celý kumštýřský život. Nemohl bych jen hrát jak zasněný romantik s pádlem v ruce a se slzou v oku. Musím prostě vyvádět i ty psí kusy, které jsem dělal ve Výběru. Jako když tě kousla tarantule. Ale nestydím se za – řekl bych – projev kytarového sentimentu.“

Michala výročie inšpirovalo aj k napísaniu materiálu pre nový album Fiat Lux a silná atmosféra koncertu v Prahe nakopla kapelu k ďalším koncertom. Partia muzikantov si podľa jeho slov aj po takto dlhej pauze vynikajúco rozumie ľudsky aj hudobne a stále im to „spolu ladí“.  Dôkazom môže byť tiež zlatý status predajnosti novinky Fiat Lux po jej vydaní.

Na jediných dvoch koncertoch STROMBOLI v Košiciach 6. a v Piešťanoch 7. septembra si rockoví fanúšikovia budú môcť vychutnať nové skladby, ale aj výber z toho najlepšieho, akými sú napríklad skladby „Osiřelá košile“, „Veliká lalulá“ či „Ó hory, ó hory.“

Predpredaj vstupeniek: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21616
Oficiálna stránka kapely: https://www.facebook.com/stromboli.cz
Event: https://www.facebook.com/events/990437634374740/

6.9.2016 Košice – Spoločenský pavilón
7.9.2016 Piešťany – Dom umenia

Zdroj: Matej Šálek / Blue Note