Mikulášsky Jazzový Festival 2011: 29. – 31. júla v Lipovskom Mikuláši!

V dňoch 29 – 31.7.2011 sa v Liptovskom Mikuláši uskutoční siedmy ročník Mikulášskeho Jazzového Festivalu, ktorý je jediným podujatím svojho druhu v širokom okolí a už siedmy rok tvorí plnohodnotnú súčasť liptovskomikulášskeho kultúrneho leta. Počas troch festivalových dní sa predstaví šesť kapiel spolu s hosťami zo Slovenska, Maďarska, Rakúska a Slovinska. Každý večer vystúpia 2 kapely a ozdobou festivalu budú až 3 jazzové speváčky.

Úvodný večer bude patriť Lucii Lužinskej spolu s formáciou Boris Čellár Trio so slovinskym klaviristom Gregorom Fticarom, momentalne zijúcim v Parizi a stalicou sloveského jazzu Jurom Grigkákom. Mladá slovenská kapela Fabian Supancic Organ Trio spolu s Ursulou Reicher z Rakúska predstaví svoje vlastné skladby a jazzové štandardy na námestí v rámci programu kultúrneho leta.

Druhý festivalový večer otvorí ďalšia mladá kapela Martin Uherek Quartet. Pokračovať bude hudobný projekt s originálnymi úpravami známych jazzových kompozícii päďtesiatych a šesťdesiatych rokov Nikolaj Nikitin Quartet doplnený o soulové cítenie Hanky Gregušovej.

Nedeľný, záverečný večer sa predstaví kapela Nu’ Clear Trio, v ktorej tvorbe dominujú kompozície klaviristu Velára Mika s vplyvmi klasickej hudby, jazzu, fusion, a break beatu. Záver festivalu bude patriť inovatívnej maďarskej kapele The Transform Quintet, ktorej hudba zahàňa prvky world music, elektroniky a filmovej hudby. S kapelou vystupoval už aj držiteľ Grammy – Joey Calderazzo, alebo The Tarantinos.

Lístky v predaji na mieste, alebo v predpredaji v DK Liptovský Mikuláš. Viac informácií o kapelách, programe a celom podujatí nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.mjf.sk.

Festival je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.

Partnermi festivalu sú: Mesto Liptovský Mikuláš, Dom kultúry Liptovský Mikuláš, Allimentum restaurant & wine bar, E.COLOR, Lighting Beetle, Martinus, portály Gregi.net, Hudba.sk, kuultur.com, liptov-klik.sk, liptov.sk, skJazz.sk, Rádio Liptov, Rádio SLOVENSKO, TV Liptov, Webnoviny.sk a Žilinský samosprávny kraj.

PROGRAM:
29.7.2011: Fabian Supancic Organ Trio feat. Ursula Reicher, Lucia Lužinská & Boris Čellár Trio
30.7.2011: Martin Uherek Quartet, Nikolaj Nikitin Quartet feat. Hanka Gregušová
31.7.2011: Nu Clear Trio, The Transform Quintet

Koncerty sa začínajú vždy o 19:00.

Mikulášsky Jazzový Festival

Zdroj: Organizátor
Publikoval: Redakcia GREGI.NET