Milli Janatková získala americké ocenění The Independent Music Awards.

Píseň Mateřské kouzlo osobité zpěvačky, multiinstrumentalistky, skladatelky, výtvarnice a lektorky Milli Janatkové získala americké ocenění The Independent Music Awards – Vox Populi v kategorii A Capella.

“Jsem šťastná, že jde právě o cenu fanoušků – Vox Populi. Je vidět, že příběh písně lidi zajímá, dotýká se jich, je aktuální. Konference a showcase, setkání muzikantů z různých zemí v New Yorku byla úžasná zkušenost. Jsem ráda, že jsem mohla potkat skvělou muzikantku českého původu žijící v Kanadě, Lenku Lichtenberg, se kterou jsme si padly do noty. Těším se na blížící se koncerty i vernisáže mé výtvarné tvorby,” říká Janatková.

Skladba Mateřské kouzlo je součástí alba Mým kořenům vydaného roku 2017. Deska získala nominaci na ocenění Classic Prague Awards v kategorii Crossover. Příběh písně Mateřské kouzlo se dotýká tématu odpuštění a podpory láskyplného vztahu s rodinou, inspiruje k otevírání a vyrovnání se s rodovým tabu, válečnými i socialistickými traumaty a potlačenými emocemi.

Ceny The Independent Music Awards tvoří mezinárodní konference, setkání a vyhlášení vítězů ocenění. Dvoudenní akce nabízí diskuze, networking, showcase nezávislé hudby a umění z USA, Evropy a oblasti Pacifiku. Vyhlášení cen proběhlo v Lincoln Center for the Performing Arts v New Yorku.

Janatková se na hudební scéně pohybuje od roku 2006. Její autorský debut Proměna (2013) získal čtyři nominace právě na hudební ceny The Independent Music Awards. Od roku 2012 koncertuje sólo, či se svou kapelou jazzových muzikantů – pianistou Markem Novotným, kontrabasistou Petrem Tichým a dalšími. Je součástí projektu Řekni mi s Ridinou Ahmedovou a Antonií Nyass. Spolupracuje také s hudebním uskupením Orloj snivců a Zapomenutý orchestr Země snivců, které založili bratři Jaroslav a Michal Kořánovi. Jejich společné CD z živého koncertu právě vyšlo u vydavatelství Polí5.

Milli Janatková vystoupí sólově 8. 9. 2018 na World Festu v Železnici (Café Terasy), 9. října ve Varnsdorfu a se svým Quintetem na česko – německém festivalu Mandava Jazz 10. října v Rumburku. Projekt Mým kořenům byl úspěšně podpořen veřejností na Hithitu, městem Mělník a Státním fondem kultury ČR, výjezd do USA podpořil grantem krátkodobé mobility Institut umění – Divadelní ústav.

https://millijanatkova.com
www.facebook.com/millijanatkova
https://independentmusicawards.com/16th-independent-music-awards-nominees/#song

Zdroj: TS