Mind the Gap – zmes progress, experimental, metalu a rocku v novom šate si dáva prestávku od nahrávania v štúdiu, aby zahrali v Bratislave už 7. Decembra.

Mind the Gap pôsobia od roku 2010, kedy sa trio Jozef Yogi Graus, Martin Wajo Krajčík a Karol Kozák poprvýkrát zavrelo do skúšobne. Tu dali formu prvým songom, z ktorých niektoré boli odsúdené časom na zatratenie, avšak viaceré ako Pulse, Oscar Wylde či Mind the Gap dostali zreteľnú podobu a sú hrávane naživo.

V priebehu daľšieho roka doplnil zostavu charizmatický vokál Lukáša Fuxa Gašparíka, vďaka ktorému MtG napriek prvotnej rôznorodosti songov dokázali dať spájajuci výrazový prostriedok. Kapela ako taká dostala finálnu podobu v roku 2012, kedy štvoricu vtedy ešte mladých muzikantov doplnil na poste gitary Michal Sadloň. Práve doplňujúca gitara prispela k obzvláštneniu aranžov a pomohla dotvoriť songy do ich finálnej podoby tak, ako ich môžete poznať z koncertných vystúpení.

Persona Grata - Concert collage 1

Mind the Gap má za sebou účinkovanie po boku mnohych veľmi kvalitnych kapiel, ako napríklad: NIL (ČR), [sic], Symbiosis alebo Holotropic, či notoricky známi Rust2Dust. Dôležitým bodom pre kapelu bolo ocitnút sa na podiu súťaže British Hľadá Rock Stars: „Hudobné súťaže akéhokoľvek typu priam neznášame , pretože sú vskutku neobjektívne. Do tejto sme sa ale prihlásili z dvoch dôvodov – vysvetľujú členovia kapely – Jednak sme potrebovali skúsiť, ako nové skladby fungujú na ľudi naživo a povenovali sa im pred tým než vstúpime s materiálom do štúdia. A zároveň sme to vzali ako šancu prilepšiť si rozpočet na nahrávanie. Výsledok teda ovplyvnil dátum vstupu do štúdia a v týchto dňoch už prebieha nahrávanie. Nahrávame teda svoj debutový album, a ak sa všetko podarí, na jar 2014 by sme vám ho radi predstavili a oficialne uviedli na svetlo sveta.“

https://www.youtube.com/watch?v=BeMIqz2IXyw

Ochutnávku nového albumu, Mind the Gap ponúkne už o 2 týždne v Bratislave, kde vystúpia spolu s One Second Hotel a Persona Grata. „Na spoločný koncert s PG a OSH sme sa ponúkli už zo začiatku jeho plánovania. Naša účasť nám prišla ako možnosť rozšírenia si obzorov nielen pre návštevníkov koncertu, ktorí by pri lineup-e ako sú dve technicky zdatné horeuvedené kapely, čakali opäť kapelu, ktorá buď zahrá polyrytmické pletanice alebo náročné harmonické kompozície. Toho sa vo veľkej miere u nás nedočkajú. No a zároveň to bude aj výzva pre kapelu MtG , od ktorej sa bude v ten večer očakávať práve to, ako technicky zvládnu svoje skladby. Každopádne hlavným dôvodom našej účasti je, ako to už v Bratislave býva zvykom, ako muzikanti sa so všetkými kapelami veľmi dobre poznáme a konečne sa stretneme na jednom pódiu.“

Koncert sa uskutocni 7 Decembra v Bratislavskom klube Randal.
Vstupne: 5 EUR
Start: 20:00

Bližšie info o koncerte nájdete na stranke eventu: https://www.facebook.com/events/222777384550224/

poster Randal PG OSG MTG

Zdroj: PG Team
Photos by: Veronika Klimonova