Miro Žbirka má doma návštevu z Abbey Road.

Miro Žbirka chystá pre fanúšikov nový album, opäť s osvedčeným tímom z Abbey Road, s ktorým nahral aj zlatý album MIRO (2014). Nahrávať ho budú v legendárnom londýnskom štúdiu už počas tohto leta. Prípravy na nahrávanie sú už v plnom prúde a na ich prvú fázu prišli do Prahy za Mirom Žbirkom britský producent Rob Cass a legendárny textár skupiny Cream a básnik  Pete Brown.

„Je to pre mňa neuveriteľný zážitok. Veľmi sa na spoločné hodiny práce teším. Už sa dobre poznáme, počas nahrávania sa z nás stali priatelia. Som veľmi rád a naozaj si to vážim, že prišli za mnou do Prahy a prvé veci z plánovaného albumu tak môžu vzniknúť u mňa doma. Pre nás Brexit neplatí J. Musím však  prerušiť hodiny huslí u Jardu Svěceného, ​​hosťa našich vianočných symfonických koncertov, a chvíľu sa venovať novým skladbám, “ povedal Miro Žbirka.

Popri práci na novom albume pokračuje Miro Žbirka v prípravách na veľké VIANOČNÉ SYMPHONIC TOUR 2017.

 

Na koncertoch turné bude Mira Žbirku okrem jeho kapely doprevádzať aj symfonický orchester pod vedením  jeho „domovského“ dirigenta Adriána Kokoša, s ktorým úspešne absolvovali aj všetky predchádzajúce symfonické koncerty.  Spoločne zahrajú veľké hity Mira Žbirku v symfonickom spracovaní a zaspievajú aj miestne detské spevácke zbory

Exkluzívnym hosťom turné bude medzinárodne uznávaný český husľový virtuóz Jaroslav Svěcený.  Turné, ktoré  je splnením prianí fanúšikov,  ukončí špeciálny koncert na prestížnom Medzinárodnom hudobnom festivale České doteky hudby, 19. 12. 2017 v Kongresovom centre Paláca kultury v Prahe.

Termíny turné:

9.12.2017
BRNO
DRFG Aréna

11.12.2017
PLZEŇ
Home monitoring Aréna

13.12.2017
BRATISLAVA
Aréna O. Nepelu

15.12.2017
PARDUBICE
Tipsport Aréna

Viac informácií a predpredaj vstupeniek: www.zbirka2017.cz
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=60205

www.zbirka.cz
https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: PM