Miro Žbirka posiela do rádií novú verziu pesničky Drahá a verný svojej tradícii už teraz pripravuje vianočné prekvapenia.

Miro Žbirka posiela do éteru novú verziu jednej zo svojich prvých úspešných skladieb. Od jej vzniku prešlo už neuveriteľných 35 rokov.

“ Je to naozaj neuveriteľné číslo…. Ani sa mi to nechce veriť, že to už je toľko… Pesnička Drahá je z mojich “modusovských” čias. Veľmi rád si spomínam na toto obdobie. Sú to samé príjemné spomienky. Práve preto som ju nahral v novej verzii. Keď ju hrám teraz, tak sa mi tie spomienky vracajú…” objasňuje Miro.

Konečná podoba novej verzie piesne Drahá, ktorú otextoval Ľuboš Zeman vznikla v Mekyho už skoro “domovskom” štúdiu Abbey Road v Londýne a otvára CD Bonusy z Miro Žbirka – Complete Box, ktorý vyšiel v minulom roku.

Miro Zbirka Symphonic 2013

Po úspešnom lete chystá Miro ďalšie prekvapenia pre fanúšikov. Zatiaľ ostávajú v tajnosti a v pravý čas ich prezradí. Je sa naozaj na čo tešiť.

Teraz sa už usilovne pripravuje na decembrový koncert v Košiciach. Po dlhej dobe sa vráti do metropoly východu so svojou kapelou a 42-členným symfonickým orchestrom, ktorý opäť povedie dirigent Adrián Kokoš. Pod názvom Symphonic odohrajú 21.decembra dvojhodinový koncert v Steel Aréne.

Prvý koncert odohral Miro Žbirka so symfonickým orchestrom pred tromi rokmi a pôvodne malo ísť o jednorázovú záležitosť. Ale ako to v živote chodí, táto spolupráca mu zachutila. Okrem toho, že absolvovali celé turné v roku 2010, koncertujú s týmto programom dodnes. Dokonca spolu vydali štúdiový album, za ktorý získali platinovú platňu. V lete zahájili festival Benátska Noc a v Košiciach dajú svojim predstavením veľkolepú bodku za rokom 2013.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/10/Zbirka-Draha.mp3]

“Vlani sme stihli so symfonickým programom iba koncerty v Prahe a Bratislave. Som to východniarom dlžný…” povedal spevák o pripravovanom koncerte v košickej Steel Aréne, ktorý sa uskutoční 21.12.2013. Lístky sú v predpredaji v cene od 17 eur na stránke organizátora podujatia vagaboond.com a tiež v sieti Ticketportal. Zakúpiť si môžete aj špeciálny VIP lístok, ktorý zahrňuje parkovanie v parkovacom dome, exkluzívny darček a vstup na VIP recepciu, ktorá sa uskutoční po koncerte.

Aktualizované info  na:  www.zbirka.cz  a https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: Universal Music s.r.o.