Miro Žbirka sa stal súčasťou umeleckého diela!

Silueta Mira Žbirku sa stala súčasťou nového umeleckého diela známej českej výtvarníčky Míly Fürstovej, ktorá žije dlhodobo v Anglicku. Grafika vznikla ako základ obalu nového Double Albumu, ktorý Miro Žbirka nedávno dokončil v legendárnom štúdiu č.3 na Abbey Road v Londýne s producentom Robom Cassom a zostavou hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), Pears McIntyre (gitary).

„Album je už hotový a pripravený na vydanie. Som rád, že sa nám všetko podarilo stihnúť a už čoskoro bude na svete aj so skvelým obalom Míly Fürstovej. Vytvorila výnimočné dielo, ktoré na vinyle vyzerá fantasticky,“ povedal o novom albume a spolu Miro Žbirka.

Svetoznáma výtvarníčka Míla Fürstová, ktorú preslávil aj obal albumu Ghost Stories od Coldplay, zložila nedávno v rozhovore pre český internetový časopis Headliner Mekymu veľkú poklonu: Chris Martin je môj rovesník, ale Meky je pre mňa hviezda. Keď som ja bola malá, on už bol slávny a mal veľké hity!“

Double Album vydá Universal Music 5.10.2018 na 2CD a 2LP a do života ho spevák spolu so špeciálnymi zahraničnými hosťami uvedie na exkluzívnych koncertoch v Bratislave (Ateliér Babylon, 22.10.2018), Prahe (25.10.2018, Lucerna Music Bar), Hradci Králové 27.10. 2018, Klub Denoche) a Brne (29.10.2018, Sono Centrum).

Bratislavský klubový koncert je už od augusta vypredaný a majitelia vstupeniek budú mať spolu s hosťami exkluzívnu možnosť vypočuť si nové skladby a získať ako prví podpísaný nový slovensko-anglický dvojalbum. Z neho sa už v rádiách objavila skladba Dievča (na lásku nie je čas) s textom Joža Urbana. Druhým singlom bude nový duet Skúška Snov. Skladbu s textom Kamila Peteraja naspieval Miro Žbirka s Katarínou Knechtovou. Minulý týždeň sa k nej nakrúcal videoklip. Jeho réžie sa opäť ujal David Žbirka a produkcie Vojtěch Nedvěd. Premiéra klipu bude v čase vydania albumu. Katarína Knechtová sa po boku Mira Žbirku objaví tento rok aj ako hosť na decembrových koncertoch Vianočného Symphonic Tour v Žiline a Košiciach.

Vstupenky na koncerty Vianočného Symphonic Tour

15.12.2018 v Žiline a 18.12.2018 v Košiciach sú v predaji na: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/13307/miro-zbirka-symphonic-2018

Aktualizované info na:

www.zbirka.cz

https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: TS