Miro Žbirka zažil včera veľké prekvapenie.

Manželke Mira Žbirku Katke sa podarilo veľké prekvapenie. K spevákovym 65. narodeninám včera zorganizovala oslavu v nádhernom prostredí Café Mozart na Staromestskom námestí v Prahe, rovno oproti Staromestskej radnici, kde sa pred 29 rokmi brali.

Orloj za oknami a mozartovské zariadenie kaviarne umocnili atmosféru veľkého prekvapenia. Nič netušiaci Meky, ktorý od Katky dostal pozvanie na kávu, sa za zvuku beatlesovskej skladby Happy Birthday zrazu ocitol medzi množstvom jeho spolupracovníkov a kamarátov, ktorí mu spolu so speváčkou Marthou popriali všetko najlepšie. Spevák si zachoval imidž anglickeho gentlemana, a aj keď veľmi milo prekvapený, sa nenechal nečakanou oslavou zaskočiť, a s humorom sebe vlastným prijímal ďalšie darčeky a gratulácie.

Honza Kříž zaspieval skladbu Atlantída z rovnomenného muzikálu, Meky pridal Len s ňou, zástupcovia Universal Music priniesli nový vinyl Symphonic album, ktorý na pódiu pokrstili. Od dua Ťežkej Pokondr dostal dvojníka a pekný obraz. Od organizátorov tortu v podobe  plagátu na Symphonic tour 2017 a a od hosťa turné Lenky Filipovej vinyl s koncertom The Beatles a nylonové struny na klasickú gitaru.  Medzi hosťami a gratulantmi sa objavili aj Anna K., Libor Bouček, Miroslav Donutil, producent Jan P. Muchow a mnoho ďalších kamarátov a spolupracovníkov.

Ďalším darčekom, ktorý mu dali všetci slovenskí fanúšikovia je takmer vypredaný koncert Symfonic tour 13.12.2017 v Bratislave. V predaji zostáva už len posledných pár vstupeniek. Na koncerty 9.12. v Brne, 11.12. v Plzni, 15.12. v Pardubiciach sú vstupenky ešte v predaji.

Miloslav Zýka a Marcel Vyšín z Universal Music krstia vinyl Symphonic album

Miro Žbirka a Lenka Filipová

Turné, ktoré  je splnením prianí fanúšikov, ukončí špeciálny koncert na prestížnom Medzinárodnom hudobnom festivale České doteky hudby, 19. 12. 2017 v Kongresovom centre Paláca kultury v Prahe.

Termíny turné:
9.12.2017, BRNO, DRFG Aréna
11.12.2017, PLZEŇ, Home monitoring Aréna
13.12.2017, BRATISLAVA, Aréna O. Nepelu
15.12.2017, PARDUBICE, Tipsport Aréna

www.zbirka2017.cz
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=60205
www.zbirka.cz
https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: TS