Mladá rocková kapela Sanchez Amsterdam predstavila nový klip k piesni Seriál!

Mladej rockovej kapela Sanchez Amsterdam sa podarilo predsadiť aj bez účasti v rôznych hudobných súťažiach. Pôvodne začali ako päťčlenná kapela s jednou ženou, teraz sú už len čisto pánska kapela.

G8jp.sanchez_amsterdam

Zverejnili videoklip k piesni Seriál a ak máte radi rock, určite si prídete na svoje. Slovenská hudobná scéna sa iste poteší, chlapci majú pred sebou sľubnú kariéru. Sú mladí, sexy, pekní a ešte aj talentovaní.

Momentálne chalani nahrávajú nový album u Jimiho Cimbalu v Serdi.

SANCHEZ AMSTERDAM

Dávid Maniaček –spev, basová gitara
Nástroj: Fender Precision Black Top
Aparát: Ashdown EVO II

Jakub Valachovič- klávesy, vokál, elektronika
Nástroj: Akai MPK Hammer, Kurzweil SP2X, Roland SH-201

Branislav Kocák- sólová gitara
Nástroj: Fender Telecaster Deluxe
Aparát: Fractal Audio Axe FX Ultra

Ivan Javočík – bicie
Nástroj: Mapex Black Panther & Istanbul Mehmet

Členovia kapely sa prvý krát stretli, už počas študovaní na ZUŠ, kde sa v školskej kapele dali dohromady, a to v roku 2004 . Už vtedy medzi nimi vzniklo veľké priateľstvo, vytvorili skvelú partiu, ktorá pretrváva až doteraz. Po väčšom premiešaní členov sa začala v roku 2009 skupina formovať, a to pod názvom The Reflex, kedy sa aj osamostatnili od ZUŠ. Od roku 2009 kapela začala robiť vlastnú tvorbu, nahrala Demo CD s názvom 140, na ktorom bola umiestnená aj skladba Stratená, kt. bola istý čas hrana aj na Českom rádiu JIH. Fungovali v zložení: Veronika Morávková ,Branislav Kocák , David Maniaček, Jakub Valachovič a Ivan Javorčík. V tomto období absolvovali množstvo súťaži a koncertov. V roku 2013 sa kapela rozhodla so začatím nahrávania debutového albumu. V tomto období sa speváčka Veronika rozhodla pre sólovú drahú a obidve strany po vzájomnej dohode rozviazali spoluprácu . Kapela v decembri roku 2013 podpísala zmluvu s hudobným štúdiom Randal factory v Seredi a začali s nahrávaním pod taktovkou producenta Jimiho Cimbalu. Spevovú časť nahrávania ma na starosti známy slovenský hudobník Zoltán Tóth. Od tohto obdobia nahrávaju a vystupujú pod menom SANCHEZ AMSTERDAM. Na album sa pripravuje trinásť piesni. Kapela taktiež na album rieši spoluprácu z dalšími menami zo slovenskej hudobnej scény. Už piateho októbra svetlo svetla uzrie ich nový klip, v ktorom hosťuje aj samotný Jimi. Album plánuju vydať na prelome roku 2014/2015. Do konca roku sa kapela plánuje pripomínať dalšími singlami. Kapela obľubuje skupiny ako: Foo Fighters, Hollywood Undead, 3OSTM, Escape the Fate, The Used, Enter Shikari, Paranoid, Mandrage a pod. Radi objavujú nové mladé kapely prevažne z Ameriky, kt. ich občas svojou tvorbou dokonca aj rázne ovplyvnia. Do svojej muziky prinášajú trendy, kt. sú momentálne využívané aj v zahraničí, a to kombináciu tvrdej rockovej muziky s veľmi výraznými elektronickými prvkami. Sami sa zaraďujú do štýlu alternative electronica-rock. Skupina sa predstavila na pódiu už s menami ako: Zoči Voči, The Paranoid, Majk Spirit, Horska Chata, Smola a Hrušky, Aya, Helenine oči … Ich najväčším snom je prinášať svoju muziku čo najväčšiemu počtu VERNÝCH poslucháčov. Ako sami hovoria , každý koncert venujú vďačne fanúšikom, čí už je sála prázdna alebo plná. Na albume pracujú už ¾ roka a tak dúfajú že ich snaha priniesť na slovenskú hudobnú scénu niečo nové a jedinečné sa vyplatí.

Zdroj: Redakcia GREGI.NET / Sanchez Amsterdam