Mladá speváčka Bety prichádza na hudobnú scénu s hravou novinkou Áno, Nie

Mladá speváčka Bety, vlastným menom Alžbeta Kurinová, vydáva svoj prvý debutový singel s názvom Áno, Nie. Pieseň hravo zachytáva pocit rozhodovacej paralýzy, v ktorom človek prežíva neistotu pred dôležitými rozhodnutiami.

„Song som napísala ako takú pomôcku sama pre seba, ale aj pre každého, kto sa cíti rovnako. Je o uvedomení si, že častokrát je lepšie spraviť krok nejakým smerom, než zostať stáť na jednej nohe a polemizovať o tom, čo, kedy, kde, ako a či vôbec spraviť.“ Dodáva k myšlienke piesne Bety, ktorá si hudbu aj text zložila sama.

Medzi speváčkine prvé skúsenosti vo svete hudby patrilo taktiež aj natáčanie videoklipu piesne, s ktorého tvorbou jej pomohol jej brat Dominik Kurina. Vďaka ich spoločnému nadšeniu pre urbex sa na lokalite natáčania zhodli rýchlo a tak väčšina záberov z videoklipu vznikla práve v starých, opustených budovách.

„Na niektoré miesta som musela dopredu vybaviť prístup, ako napríklad do Palffyovského kaštieľa v Malackách. Iné lokality vznikli veľmi spontánne, prechádzali sme mestom a narazili sme na miesto, ktoré sa nám do klipu práve hodilo. Nebolo to ale popravde vôbec jednoduché. Vymyslela som si veľa vecí, ktoré boli dosť náročné na realizáciu alebo sa zrealizovať ani nedali… s Dominikom sme toho museli veľa skĺbiť, aby sme to zvládli, no o to si viac cením, že to vyšlo.“ (spomína Bety)

„Andrej, ktorý mi pieseň produkoval bol so mnou veľmi trpezlivý a vysvetľoval mi ako všetko v štúdiu funguje, ako pracovať s hlasom, ako nájsť vlastný štýl… Z piesne vytiahol jej potenciál a skvele dal moju ideu dokopy.“ Opisuje Bety nahrávanie s producentom a hudobníkom Andrejom Hruškom, ktorý sa v skladbe Áno, Nie postaral o jej produkciu, mix a hru na gitary, basu, programming a perkusie.

Na klávesy si v skladbe zahral Maxx Mikloš a o finálny master sa postaral Lubor Priehradník.

S Andrejom Hruškom, ktorý v minulosti spolupracoval so zvučnými menami ako napríklad Celeste Buckingham, Lucie Bílá či Nela Pocisková má Bety naplánované aj ďalšie spolupráce. Čoskoro sa teda môžeme tešiť na novú tvorbu tejto talentovanej hudobníčky.

Skladba Áno, Nie je dostupná k vypočutiu na všetkých digitálnych platformách.

Instagram Bety:  https://www.instagram.com/alzbeta_kurinova/
Videoklip na YouTube: https://youtu.be/PKAFECBnIQc

TS pripravila: Bibiána Lazarová, ALL ABOUT MUSIC