Modré hory a NVMERI vystúpia na Rozbaľ to, Bratislava!

1.-2. septembra sa v Starej tržnici uskutoční podujatie Rozbaľ to, Bratislava!, ktoré toto nové vznikajúce centrum kultúry v srdci Bratislavy opäť oživí.

Od 14:00 až do noci budú na mieste workshopy, premietania, diskusie, výstavy malieb a fotiek mladých umelcov, stánky s kvalitnými produktmi, či večerné koncerty slovenských hudobných objavov, na ktorých sa predstavia aj ostrieľané skupiny NVMERI a Modré hory.

Nočné premietanie Best of Fest Anča 2014, prehliadka strechy a suterénu Starej tržnice s M_P_BA, ochutnávka vegánskej omelety s Jem iné Školou varenia, škola hry na bicích, workshopy od výroby vlastného robota až po cvičenie jógy, či stolný tenis v Slowatch-i-stane, to všetko a mnoho ďalšieho bude pre návštevníkov pripavené za dobrovoľné vstupné

Kompletné info na www.rozbalto.com a FB evente.

Organizátorom podujatia je združenie ID Space Team, ktoré pozostáva zo študentov stredných a vysokých škôl. Festival je neziskový a teda všetci organizátori na ňom pracujú bez nároku na honorár. Jeho myšlienkou je dať priestor mladým umelcom a dobrým projektom a pomôcť im tak v napredovaní. V prvej časti sa na podujatie mohol prihlásiť ktokoľvek prostredníctvom verejnej výzvy. Spolu sa prihlásilo 99 skupín, či jednotlivcov. Ich výber sa doplnil ďalšími aktivitami a tak vzniklo komplexné mestské kultúrne podujatie.

Program podujatia

KONCERTY – Modré hory, NVMERI, Genius Locci, No Brake, Fresh Out of the Bus, Trolejboys, Lille, Scott&Zelda, Ankramu

Joga so Zuzkou&Lele – Cvičenie jogy pod vedením skúsených inštruktoriek pre každého. Stačí sa pohodlne obliecť a ideálne priniesť karimatku.

Premietanie študentských filmov z festivalu Áčko

Bubnovačka s etnobubnovou školou rytmika.sk

Jem iné Škola varenia: Ako sa robí omeleta bez vajec? – Alternatívna kuchyňa v praxi – viac kuchýň, viac životných štýlov. Príď, vypočuj si, ochutnaj

Live performance – Mladý umelec Šťukart tvorí interaktívne dielo pred očami publika

M_P_BA – Ako vyzerá strecha a suterén Starej tržnice? – Prezentácia zaujímavých miest v Bratislave spojená s prechádzkou na strechu a do suterénu Starej tržnice.

Premietanie krátkych filmov – výber Fest Anča 2014
Šimon Ondruš: Slovník cudzích snov
Nechaj si vytvoriť báseň na mieru od mladého básnika tvoriacom na písacom stroji

Nakladačka – Poraz svojho súpera v hre Mortal Kombat!

Krakatoa talk club – Neformálny ne-formát, kde pozvaný hosť, ktorý vidí ďalej ako za svoj nos, rozpráva o tom, prečo, ako a čo robí. Hosťom bude Igor Rjabinin, ktorý pre bratislavskú novomediálnu scénu nie je neznámy. Je žijúci dôkaz elegantného spojenia vedy, umenia a technológií. Jeho práca pohladí dušu i oči. Venuje sa kreatívnemu programovaniu a vývoju webových stránok. Príďte si vypo

Live performance mladých bubeníkov – Ako sa dajú uplatniť bicie v hudbe ukážu hudobníci z Drummer’s City

Gauč – Diskusia s odborníkmi z oblasti psychológie na tabuizované témy duševného zdravia a pomoci ľuďom s psychickými ťažkosťami.

Autori na pranieri – Lucia Lackovičová a Marek Kolcun rozoberú poviedky prihlásené do 12. ročníka Martinus Ceny Fantázie 2014 a dajú rady začínajúcim autorom

Zahraj si na bicie – Workshop hrania na bicích pod vedením lektora z Hudobnej školy Igora Fecha

Vyrob si robota – Vyrob si vlastného robota pod vedením top slovenských študentov vied

Prečo vedci nakupujú v drogérii? – Zaujímavé vedecké pokusy s použitím kuchynských surovín

Linoryt – Vyry si svoj obrázok do linorytu s Kokosovým sesterstvom

Stolný tenis – Slowatch-i-stan – Pozerať sa je nuda, zahraj si s kamarátmi

Výstava fotografií a malieb – Výstava mladých umelcov – maliarov a fotografov na tému (DEZ)ilúzie

Tandemový bicykel – Najlepšie to šľape vo dvojici – povoz sa na tandemovom bicykli The Bike

Gastro – Regal Burger, Veggie, Herbert sirupy, Jablčnô, Pán Králiček, ŠugrŠery

Čajovňa Avra kehdabra – Známa bratislavská čajovňa sa počas podujatia presťahuje do Starej tržnice. Kvalitný čaj, príjemné posedenie, čitáreň a spoločenské hry. Knihy na čítanie od Ďakujem, sused a projektu Knihobežník, do ktorého je možnosť venovať aj vlastnú knihu a nechať ju tak cestovať po svete.

Zdroj: ID Space Team