Mofokiller prerobili hit od amerických Queens of the Stone Age.

Prievidzká formácia Mofokiller pôsobiaca v Bratislave sa od svojich počiatkov hlási k americkej hudobnej scéne. Na Slovensku patrí medzi priekopníkov žánru nazývaného stoner rock.

Queens of the Stone Age, Kyuss a Monster Magnet – aj to sú kapely, ktorých odkaz majú Mofokiller v úcte. „Go with the Flow od kalifornských Queens of the Stone Age je pieseň o láske. Pôvodne tvrdú a rýchlu pieseň sme uchopili z opačnej strany – pomaly a vláčne. Len tie najväčšie piesne fungujú v rôznych, aj protichodných polohách a Go With The Flow takou piesňou je“, vysvetľuje bubeník Mofokiller Mario Marcinek.

Leader Matúš Cíger dodáva s úsmevom: „Nie sme coverová kapela. Naše koncerty sú hlavne o našich songoch, ale sem tam ich spestríme prevzatou skladbou. Vnímame to ako ukážku toho, kde sú naše korene a keď, tak sú to skvosty v rámci žánru, ale aj rockovej hudby ako takej. Určite by ste od nás nikdy nepočuli Smoke on the Water alebo Highway to Hell, pri ich počutí sa už podľa nás musí otvárať nožík vo vrecku aj tomu najzaritenejšiemu oldschool rockerovi.“

Live video Go with the Flow vzniklo na piatom ročníku Stropkovskej Hudobnej Ligy, kde Mofokiller vystúpili v unplugged prevedení.

mofokiller

Kapela Mofokiller sa po viacročnej prestávke dala v roku 2013 dokopy a v lete nahrala EP so singlom Slapjack. Vo videoklipe k nemu účinkuje okrem kapely aj majsterka sveta v thai boxe Lucia Krajčovič. Mofokiller momentálne pripravujú debutový album, ktorý vyjde koncom roka 2014. Zaujímavosťou bude, že má existovať v dvoch verziách – so slovenskými, ale aj anglickými textami.

Zdroj: Mofokiller 2014