Monikino kino sa v novom klipe vlámali do videa inej kapely!

Čo znamená „vysquatovať“ cudziu prácu v praxi, predviedla elektropopová dvojica Monikino Kino. V novom videoklipe Bežky sa vlámala do staršieho videa uznávanej experimentálnej českej kapely OTK. Petr Marek a Monika Midriaková tak okrem hudobného talentu využili aj svoje filmárske skúsenosti.

Video k piesni Bežky, v ktorom Monika spieva o voskovaní bežiek, vzniklo, keď si dvojica spomenula na skladbu Lavina od českej alternatívno-noise-rockovej kapely OTK. Jej frontman Ondřej Ježek, ktorý mixoval aj debutový album Monikino Kino, v nej spieva: „někde v hloubi svýho mozku slyšíš voskuj, voskuj“. Monikino Kino tak mali produkčne zjednodušenú prácu, pretože pôvodný klip OTK sa naozaj odohráva v zime a na bežkách. „Stačilo iba dotočiť nás samotných na zelenom pozadí. Proste sa nám zdalo najlepšie vziať ich hotový videoklip a priamo sa doňho nabúrať. Jednoducho ho vysquatovať,“ vysvetľuje Petr Marek.

„Pesnička Bežky je o odvahe k nádeji. Keď po pochybnostiach príde pocit, že sa začína znovu dariť,“ rozpráva o texte Monika Midriaková. „Natáčanie bola zábava. Bolo pekné jazdiť po Prahe počas babieho leta s autom plným gitár, zimných búnd a lyži. A tiež je slušné priznať sa k tomu, že iná kapela napísala niečo pekné o voskovaní,“ uzatvára Petr Marek.

S videom hudobníkom pomohli Dáša Sedláčková a Studio FAMU. Kapelu, o ktorej sa v piesni spieva, si zahrali autori vizuálov Monikino Kino: fotograf Stanislav Tryputen a grafička Magdalena Hrubá, ktorá pripravovala obal debutového albumu Prázdniny. Ten vyšiel 1.septembra v Slnku records a skupina z neho už stihla zverejniť tri single a videoklip Kancelář. Po koncertoch v Trenčíne a Piešťanoch svoju tvorbu predstaví naživo aj bratislavskému publiku 16. októbra v klube Nu Spirit.

Monikino Kino Facebook: https://www.facebook.com/monikinokino

TOUR:
07/10 Plzeň – Anděl cafe (+ Rebeka)
08/10 Praha – Kafe V lese (+ Luke Mayen)
11/10 Hořice – U Opilé Kočky
13/10 Olomouc – Jazz Tibet (+ Rebeka)
14/10 Brno – Kabinet MÚZ (+ Rebeka)
16/10 Bratislava – NuSpirit
17/10 Veselí nad Moravou – Kino
18/10 Kopřivnice – Cafe Mandala
13/11 Zlín – Blok12
14/11 Pelhřimov – Čajovna

10635791_551407154985115_4287424905492693106_n

Zdroj: Slnko records