Morcheeba si za predkapelu vybrala českú Thoolu.

Britská formácia Morcheeba, ktorá vystúpi v nedeľu v Starej Tržnici v Bratislave, si za predskokana vybrala novú českú skupinu Thoola. Morcheeba ju zvolila spomedzi vyše desiatich návrhov, medzi ktorými boli aj tie najrenomovanejšie slovenské a české kapely.

Thoola je za posledný rok najhranejšou kapelou na kultovom pražskom Radiu 1 a mix gitár so ženským spevom a sláčikmi znie zhruba tak, ako keby ste zmixovali raných Ecstasy of St. Theresa s Khoibou a The Velvet Underground.

_J8B8750-Edit

Brány Starej Tržnice sa v nedeľu otvoria už o 18:30, o siedmej zahrá Thoola a Morcheeba sa dostane na rad presne o ôsmej. Koncert Morcheeby sa koná pod značkou Orange Music Live, čo je spoločný projekt Aliancie Stará Tržnica a Orange Slovensko, sľubujúci pravidelné koncerty slovenských aj zahraničných interpretov. Vstupenky sú ešte stále k dispozícii na stránke orepole.sk.

Morcheeba má na konte osem radových albumov, pričom na tom poslednom, Head Up High z roku 2013, sa vracia k zvuku, ktorý bol typický pre jej začiatky v 90. rokoch. Skupina mieša vo svojej tvorbe prvky trip-hopu, folku a popu a najmä jej prvé dva albumy prakticky až doteraz výrazne ovplyvňujú zvuk britskej nezávislej scény. Album Big Calm z roku 1998 sa stal jednou z najkultovejších nahrávok 90. rokov.

Morcheeba v Bratislave odohrá všetky svoje najväčšie hity vrátane skladieb ako The Sea, Trigger Hippie, Blindfold či Rome Wasn´t Built in a Day. Pôjde o prvé verejné vystúpenie Morcheeby so speváčkou Skye Edwards v Bratislave a druhé na Slovensku – premiéru absolvovali v roku 2012, keď boli headlinermi festivalu Grape.

Morcheeba momentálne vystupuje v zložení Skye Edwards (spev), Ross Godfrey (gitary) Steve Gordon (basová gitara), Richard Milner (klávesy), Martin Carling (bicie) a James Anthony (gramce a mašinky). Séria personálnych zmien, ktoré na dlhé roky od seba oddelili Skye a zvyšok skupiny, vyústila nakoniec do odchodu jedného zo zakldajúcich členov Paula Godrfeyho. Za mikrofón sa naopak vrátila Skye, ktorej zamatový hlas je práve tým, čo Morcheebu najviac charakterizuje.

Predpredajové vstupenky stoja 35 eur, na bráne bude vstupné 40 eur.

Zdroj: Agentúra ORE POLE