“Môžeš mať sladkých 17-násť a pracovať na sebe bez obmedzení”, odkazuje raperka Aless.

Má ešte len 17 rokov, ale už stihla na slovenskú rapovú scénu priniesť svieži vánok. Talentovaná raperka Aless, ktorá má už teraz za sebou spoluprácu s menami ako Ego či Wich, pokrstí v Klube Dole v piatok 19. februára svoj debutový album 17. Krstiť s ňou bude Ego a spoza DJského pultu jej budú kryť chrbát Thomas Fronix a Abe Beats.

“Na albume som robila intenzívne okolo osem mesiacov. Jeho hlavným cieľom bolo dostať zo seba všetky myšlienky, ktoré som v sebe nejakú dobu utláčala. Čiže texty vznikali pomerne rýchlo,” hovorí Aless o svojom debute, na ktorom poslucháči jeden song s Egom a jeden s DJ Wichom.

Aless Promo Foto

“Najviac sa venujem tomu, aby skladby mali výpovednú hodnotu. Texty sú písané prevažne opisným spôsobom a nie každý im porozumie v správnom význame. Ale každý si z nich vezme, čo má,” pokračuje na margo textov dvanástich skladieb. Album 17 je podľa Aless o tom, “že možeš mať sladkých 17-násť a pracovať na sebe bez hraníc. Sme generácia, ktorá nielen sníva, ale si aj bude sny plniť”.

Na krste nebude chýbať raper Ego, ktorý s Aless spolupracoval na projekte Podzemgang. “Táto spolupráca spravila zo mňa vyspelú a nezávislú osobu. Naučila ma byť závislou sama na sebe. Čiže, moja závislosť je nezávislosť. Dala mi skúsenosti, ktoré som potrebovala do budúcnosti, na môj štart. Všetko, čo som potrebovala,” približuje Alessa prezrádza svoje ambície na najbližšie obdobie: “Nevzdať to, keď to zašlo až sem. Chcú, aby som si dala čas, pauzu, prestala. V podstate, aby som stagnovala. Viem, že mám čo povedať a chcem to dať ľuďom postupne. Dať zo seba všetko v prvé mesiace je hlúposť. Chcem si cestu vybojovať rovnako, ako všetci ostatní a viem, že to dokážem.”

Aless – je čerstvá tvár slovenského rapu, ktorá sa do povedomia dostala vďaka Egovmu projektu Podzemgang, na ktorom mala jednu z najúspešnejších skladieb. Na jej debute 17 nájdu fanúšikovia dvanásť skladieb s výlučne jej textami. V nich sa venuje rôznym témam, ktoré však spája to, že reflektujú život a svet mladého dievčaťa súčasnej doby. Na albume nájdete produkcie od Norberta Ronina, Ega, Special Beatza, Czechstringsa a od legendárneho DJa Wicha, zaujímavosťou je produkcia z Poľska od producenta menom Kwyuhaless. O outro sa zase postaral producent John Bass z USA.

Ego – patrí medzi najznámejších raperov v našich končinách ako člen Kontrafaktu, ale aj pre svoju sólo dráhu. Jeho skladba Žijeme len raz ovládla v roku 2012 slovenské hitparády a slovenské rekordy trhala aj na YouTube. Ego, ktorý sa v poslednom čase venoval aj mladým hudobníkom prostredníctvom projektu Podzemgang, má na konte viacero spoluprác, napríklad s Wichom, Tinou, Rytmusom, Vladimirom 518, Delikom, Glebom a ďalšími. Tento rok by mu mal vyjsť dlhoočakávaný album.

Thomas Fronix – je mladý DJ a producent, ktorý má však za sebou už desiatky vystúpení a produkcií, napríklad aj v spolupráci s Egom. Svoje DJské skills si cibrí hraním v slovenských kluboch.

Abe Beats – je producent známy najmä z H16 má za sebou množstvo odprodukovaných skladieb. Vo svojej zbierke má skalpy ako Chief Keef, Gucci Mane, Lil Durk, Capo či Prince Dre. Jeho rukopis nájdete aj pri tvorbe domácej scény, napríklad Kontrafakt, Majk Spirit, Moja reč alebo Grimaso.

19. 2. (piatok)
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 7€
Event: www.fb.com/events/1691313804441792

PLAGÁT 1_Aless_február 2016

Zdroj: klub Dole