Mukatado šokuje! Ich štýlový singel Tajný plán môže prevalcovať  domácu hudobnú scénu!

Kapela MUKATADO má za sebou úspešné obdobie. Obidva single – „Do vody“ aj duet s Robom Opatovským „Hladina“, ktoré Mukatado zverejnili z ostatného albumu Iba láska, sa v rádiách uchytili. Z Rádia Slovensko ich môžete takmer každý deň počuť už niekoľko mesiacov. Dnes Mukatado predstavili nový singel s názvom Tajný plán s občasným nádychom džezu, bluesu a retra. 

„Som rada, že sa v rádiách hrá aspoň nejaká slovenská hudba, aj keď je toho málo. Naše skladby Do vody a Hladina si v éteri našli svoje miesto a ľudia na ne reagujú veľmi pozitívne. Prestala som riešiť, či je to zadosťučinenie po 14 – tich rokoch fungovania kapely, nerozmýšľam na tým, či je pieseň určená do rádia, koľko má pieseň slôh a refrénov, či je melódia vlezlá…..jednoducho robím hudbu zo srdca tak ako ma to baví a budem až do smrti J, “ s úsmevom skonštatovala speváčka Mukatada Janka Kozáková.

6Q5F6116

Text k Tajnému plánu napísal gitarista Mukatada Peter Dobrík, hudbu zložila speváčka Janka Kozáková. Na nahrávanie si kapela pozvala viacerých hostí. „Náš kamarát – koncertný majster a pedagóg Maroš Hanzely nahral basklarinet a klarinet. Saxofón nahral takisto náš dlhoročný kamarát Mário „Gapa“ Garbera, s ktorým som odohrala niekoľko koncertov a momentálne funguje so skupinou IMT Smile,“ doplnila Janka.

„Keď sme nahrávali album, približne 15 skladieb som poslala ľuďom, ktorí majú kritické ucho a práve Tajný plán patrila k najobľúbenejším. Preto sme sa rozhodli nasadiť ju do rádií ako ďalší singel z CD Iba láska,“ prezradila Janka Kozáková. „Je to taký vintage štýl, vychádza z džezu a bluesu. Vždy som chcela spraviť pieseň, kde by sme použili viacero dychových nástrojov a práve v tejto skladbe sa nám to podarilo skĺbiť,“ dodala Janka.

V roku 2015 nové single aj turné

Mukatado tento rok po dlhšom období pripravuje aj turné po slovenských kluboch. Zároveň kapela nahráva aj nové single, ochutnávkou ešte pred letom bude skladba s príznačným názvom „Dievčatá na ocot“, ktorú otextoval Stanislav Rusiňák. Z jeho pera vzišiel jeden z najväčších hitov Petra Lipu – Maturantky.

Tajný plán je jedným z prekvapení na albume Iba láska, kt. MUKATADO vydali koncom roka 2013. Album ponúka 14 žánrovo pestrých skladieb so slovenskými textami. Kapela na ňom spolupracovala s českou a slovenskou hudobnou špičkou. Na nahrávanie si MUKATADO pozvali Lenku Dusilovú, Roba Opatovského, Martina Valihoru, na textoch sa podieľala aj Oľga Záblacká.

mukatado

Zdroj: Mukatado