MUSE vydali úplne novž singel Dig Down.

Skupina MUSE publikovala nový singel. Skladba Dig Down už existuje aj vo video podobe.

„Keď som písal túto pieseň, snažil som sa odosobniť od všetkých negatívnych vecí a nálad, ktoré v dnešnom svete panujú. Chcel som do nej dať optimizmus a nádej a inšpirovať ľudí, aby si verili, že aj ako jednotlivci môžeme zmeniť chod sveta, pokiaľ to chceme“, hovorí k vzniku nahrávky spevák a skladateľ Matt Bellamy.

Videoklip režíroval Lance Drake, talentovaný umelec a režisér z Los Angeles, ktorého prácu môžu oceniť priaznivci Miike Snow, Middle Class Rut, Five Knives alebo Twin Shadow. Hlavnú postavu v akčnej scéne zveril Lauren Wasser, o ktorej sa dočítal a jej príbeh ho veľmi zasiahol. Mladé dievča trpí tzv. syndrómom toxického šoku a vedie zdĺhavý boj s výrobcami menštruačných tampónov. Po aplikácii ich výrobku skoro zomrela a kvôli stafylokokovej infekcii a intoxikácii organizmu, ktoré použitie tampónu vyvolalo, prišla o nohu.

Viac sa o Lauren Wasser a jej príbehu dozviete tu: 

Britská skupina sa s novým materiálom hlási takmer na deň po dvoch rokoch po albume Drones. Či sa jedná o predzvesť novej platne, nie je zrejmé. V lete Muse absolvujú spoločné severomarické turné s 30 Seconds To Mars a PVRIS.

Zdroj: WM