My Baby budú opäť hypnotizovať, trojica z Amsterdamu vystúpi 13. decembra v Bratislave.

Čo môže vzniknúť, ak trojica hudobníkov žijúca v Amsterdame začne hrať blues a funk v psychedelickom obale? Ak ste niekedy zažili koncert holandsko-novozélandskej formácie My Baby, viete, že výsledkom je eklektický mix, ktorý funguje už na nahrávkach, no je ešte násobné lepši, ak znie z pódia.

Slovenskí fanúšikovia sa o tom budú môcť znova presvedčiť aj tento rok. V rámci jesenného In The Club Tour totiž kapela opäť nevynechá našu krajinu, keď sa vo štvrtok 13. decembra predvedie v bratislavskom Majestic Music  Clube (MMC). Prvá séria lístkov sa na www.predpredaj.sk predáva za 12 eur, následne stúpne na 14 eur.

Pre My Baby to bude už piate vystúpenie u nás. Po prvý raz sa na Slovensku ukázali v roku 2015 na piešťanskom Grape, kde boli ešte veľkou neznámou. Do hlavného mesta premiérovo zavítali v decembri toho istého roka na akcii Doma Dobre v nocľahárni sv. Vincenta de Paul. Tam ju už ohlasovali ako jednu z najlepších nových kapiel v Európe s povesťou energických vystúpení, ktoré ľudí privádzajú do tranzu. Potvrdili to aj o rok neskôr na trenčianskom festivale Pohoda a zatiaľ naposledy vlani v máji na prvom sólovom koncerte u nás – v bratislavskom Nu Spirit Clube.

My Baby je stále veľmi mladá kapela. Vznikla len v roku 2012 v metropole Holandska a od začiatku ju tvoria súrodenci Joost van Dijck (bicie nástroje), Cato van Dijck (vokály) a novozélandská posila Daniel “Dafreez” Johnston (gitara). V roku 2013 debutovala albumom My Baby Loves Voodoo! Posledné slovo v jeho názve rozhodne nezvolila len preto, aby na seba upútali. Prvky kultu voodoo totiž v jej tvorbe od začiatku mali svoje miesto, a to v textoch, ako aj v pódiových kreáciách.

Druhá nahrávka Shamanaid (2015) mala ešte väčší úspech a objavovanie ich hudby medzi fanúšikmi po celej Európe pokračovalo. My Baby v tom čase predskakovali na britskom turné svojrázneho Seasick Stevea, dostali sa na maďarský Sziget či legendárne Glastonbury, kde počas troch dní odohrali neuveriteľných 7 koncertov.

Formácia bola naďalej aktívna aj v štúdiu, a tak o dva roky neskôr vydala ďalší album s názvom Prehistoric Rhythm (2017). „Nový album sme nahrávali cez starý analógový mixpult z päťdesiatych rokov. Preto skladby môžu znieť ako z inej éry, ale predsa ich nemožno nazvať staromódnymi,“ povedala po jeho vydaní speváčka Cato van Dyck. Tú naďalej fascinujú šamanské tance z dávnej minulosti, no na novom albume to nie je len o nich. Eklektizmus je tu opäť, a tak sa elektronika strieda s psychedelickými riffmi a hypnotická energia s “klubovkami”, v ktorých dokonca počuť aj sláky (Love Dance). Jedno je isté – fanúšikovia sa tohto albumu stále nenabažili, a tak je kapela aj vyše rok po jeho vydaní takmer neustále na turné. V Bratislave sa v predvianočnom čase predvedie pred “svojim” najväčším publikom.

FB event: https://www.facebook.com/events/132992190895406/
Link na predpredaj: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/my-baby-club-tour-2018/
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=YShSiCSjv94
https://www.youtube.com/watch?v=j1B37mAA9v4

Zdroj: TS