My Dead Cat (cz), Elections In The Deaftown (sk), Wild Tides (cz) sa predstavia vo Fuge.

Pražskí Wild Tides si v Českej republike veľmi rýchlo budujú povesť strhujúcej koncertnej kapely, so svojím surf-punk rock’n’rollom sa prvýkrát predstavia aj v Bratislave. Kultová kapela My Dead Cat z Brna tu zahrá opäť po piatich rokoch a večer sa predstavia aj Elections In The Deaftown z Považskej Bystrice. Prvý tohtoročný koncert pod značkou Real Something sa bude konať už v piatok 17. januára vo Fuge v Bratislave.

MY DEAD CAT /CZ – Brnenská indie partička My Dead Cat je na scéne s dlhšími i kratšími prestávkami už vyše dvanásť rokov a za ten čas sa stala kultom. My Dead Cat vychádzajú z hardcore scény, no ich hudba tvorí pestrý eklektický mix rôznych žánrov a len ťažko sa dá definovať jednoznačne.

my dead cat

Kombinujú údernosť punku, dravosť post-hardcoru, temnú atmosféru post-punku, tanečné gitarové riffy i noise-rock. Niekto v ich piesňach počuje Sonic Youth, iný ranných The Cure. Ich skladby sú nápadité, melodické, plné energie a najlepšie vraj vyniknú naživo. Tento rok znovuvydali svoj ostatný album Shortcut To Hell na vinyle.

https://www.mydeadcat.cz
https://mydeadcat777.bandcamp.com
https://www.facebook.com/MYDEADCAT1
https://www.youtube.com/watch?v=C3Bcyb87gwE

WILD TIDES /CZ – Divoké pražské trio nič nedĺži svojmu názvu. Ich koncerty sú plné nespútanej energie a smršť, ktorú predvádzajú na pódiu zmesou rock’n’rollovo-punkových pesničiek so surfovým nádychom, len horko-ťažko nechá niekoho kľudným.

wt

Vraví sa, že patria k tomu najlepšiemu, čo dnešná gitarová indie scéna ponúka. Wild Tides okrem hrania naplno i nahrávajú naplno. Minulý rok vydali album Hung Loose a do konca roka stihli nahrať a vydať aj EP I Only Miss You When You’re Gone. Krátke rýchle pesničky s dravým vokálom, údernými bicími a ostrými gitarami, srdce a rock’n’roll.

https://wildtides.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wildtides
https://www.youtube.com/watch?v=dPvS-BtEoM0

ELECTIONS IN THE DEAFTOWN /SK – Pätica chalanov z Považskej Bystrice začala ako jednoduchá tanečná indie gitarovka, postupne však do svojej tvorby začala vnášať vplyvy iných štýlov ako sú post-punk, garage či shoegaze. Na podklade poctivých basových liniek a špinavého zvuku vytvárajú melancholické piesne ozvláštnené skreslenými gitarami a klávesovými plochami.

eitd

Svojpomocne vo svojej skúšobni-štúdiu nahrali zatiaľ dve EP-čka: novšie A Kind Of Storm a staršie Bits and Pieces. V súčasnosti dokončujú nové pesničky, ktoré budú podľa ich slov ešte viac temné a shoegazeové. Prvú ukážku ich nového smerovania, pieseň Ritual, vydali len pred pár dňami – predposlednú nedeľu roku 2013.

https://soundcloud.com/elections-in-the-deaftown
https://www.facebook.com/pages/Elections-In-The-Deaftown/205466219532271
https://www.youtube.com/watch?v=MFwfJ22WaoQ

My Dead Cat (cz), Elections In The Deaftown (sk), Wild Tides (cz)
17.1. 2014, 20.00, Fuga, Bratislava
Facebook event: https://www.facebook.com/events/206303089555026/
Doors: 20:00
https://www.facebook.com/someREALthing

Wild_Tides

Zdroj: Real Something