N3O akustika hraje aj pre náhodných okoloidúcich.

Prešovská reggae skupina N3O Akustika absolvovala týždňové turné po uliciach slovenských miest. Na trase z Bratislavy do Košíc odohrali 12 koncertov, prešli 1200 kilometrov a zahrali pre viac ako tisíc ľudí na námestiach.

n3o bratislava

Kapela je známa tým, že počas ciest na svoje koncerty hrá na rôznych miestach len tak pre zábavu seba a náhodných okoloidúcich. Teraz z toho spravili regulérnu koncertnú šnúru a vyplatilo sa im to.

n3o street

„Vo všetkých mestách nás už ľudia čakali a tešili sa na koncert. Hrali sme výlučne akusticky. Sme radi, že sa pri našej hudbe zabavili naši fanúšikovia, ktorí došli v hojnom počte aj náhodní okoloidúci, ktorí si z chuti zatancovali aj zaspievali,“ spomínajú hudobníci na svoje na slovenské pomery netradičné turné. Kapelu podporili diváci nielen dobrovoľným príspevkom do klobúka, ale veľký záujem bol aj o ich debutový album Vnímaj to svetlo.

n3o banska

Platňa je zmesou akustického reaggae, v ktorom sa navyše miešajú prvky slovenského folklóru, world music a ďalších príbuzných žánrov. Zaujali dokonca aj zahraničných turistov, ktorí si tak zo sebou odnesú túto hudbu do svojich krajín. Denne odohrali aj tri koncerty a atmosféru z nich najlepšie vystihuje zážitok z koncertu pod Michalskou bránou v Bratislave. „Začali sme hrať pre niekoľko našich fanúšikov a zrazu sa k nám nahrnuli turisti a mali sme plno. Všetci tancovali, tlieskali a tešili sa z toho. Bol to krásny pohľad,“ priznáva kapela, ktorá sa už teraz teší na ďalší významný koncert na Filmovej noci na Šarišskom hrade.

n3o akustika (2)

Zdroj: Edo Kopček
Foto: archív kapely