N3O Akustika natočila klip v uliciach európskych miest!

Prešovská skupina N3O Akustika využila európske Street Tour na natočenie záberov pre videoklip k novému singlu I´m Rastaman. Zábery k novej reggae pesničke vznikli v Benátkach, vo francúzskom Valréase aj na pobreží Stredozemného mora. Novinku predstaví naživo už tento víkend 26. augusta na festivale Uprising, ktorý otvorí svojím vystúpením na hlavnom pódiu.

Nová pesnička I´m Rastaman vznikla ako prvá spolupráca s novým členom skupiny Stanom Rusynom. Na rozdiel od doterajšej tvorby je novinka spievaná v angličtine, ruštine aj slovenčine. „Mal som ju hotovú ešte, keď som pôsobil na Ukrajine a kapele sa páčila. K hotovému textu, ktorý je čiastočne anglický a čiastočne ruský, sme doplnili slovenské refrény,“ upresňuje Stano Rusyn. Videoklip k novinke natočil Jaroslav „Jaris“ Vaľko, ktorý je veľkým fanúšikom tejto akustickej skupiny. Skladba sa oficiálne objaví na pripravovanom druhom albume, ktorý by mal vyjsť v prvých mesiacoch roka 2017 vo vydavateľstve Batelier Records.

https://www.youtube.com/watch?v=5UrhsMdamTk

N3O Akustika má za sebou skvelú letnú sezónu plnú koncertovania, absolvovala druhú edíciu Street Tour v uliciach slovenských miest a zavítala aj do Francúzska na mestský festival vo Valréase a do Benátok. Medzi týmito dvoma mestami sa presúvala loďou a keďže hrá výlučne akusticky, cestu si hudobníci skrátili koncertom v zadnej časti lode. Pre veľký úspech si to zopakovali aj cestou naspäť.  „V Benátkach sa s nami zabávali najmä dovolenkári, ale vo francúzskom Valrease, to boli hlavne domáci. Dokonca si s nami pospevovali aj policajti, čo sa tak často nevidí. Všetci boli usmiati, pýtali sa nás na významy našich textov a zaujímali sa, odkiaľ pochádzame,“ spomína spevák N3O Akustiky Pavol Kovaľ. Leto zakončí táto netradičná kapela na našom najväčšom reggae festivale Uprising, kde otvorí prvý deň podujatia svojím koncertom na hlavnom pódiu.

videoklip-im-rastaman

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér kapely
Foto: Jaro „Jaris“ Vaľko