Na 30. narodeninách ELAMu pobaví Kapor na scéne aj Silné reči!

Pozvanie na oslavu 30. narodenín ELAM klubu prijali aj dve umelecké zoskupenia. Návštevníkov pobaví Kapor na scéne so svojím improvizovaným vystúpením Impro Kapro a tiež Silné reči s populárnou stand-up comedy šou.

Divadelné zoskupenie Kapor na scéne vzniklo v roku 2008. Cesty jeho členov zviedla dokopy v študentskej obci veľmi obľúbená a známa Improliga, súťaž v divadelnej improvizácii, ktorú pravidelne organizuje práve Vysokoškolský klub ELAM. Prvými členkami boli Žilinčanky Miška Pastorková, rod. Závodná a Jarka Hatiarová.

Dvojicu herečiek až neskôr doplnil Lukáš Tandara, s ktorým sa stretli na doskách žilinského divadla na predstavení Žatva. Zo všetkých miest na Slovensku sa nám najlepšie hrá práve v ELAMe, a nehovoríme to preto, aby sme si prihriali polievočku,  ale preto, že to tak naozaj je. Je tu výborná atmosféra najmä vďaka publiku. Študenti sú podobne živelní ako my a chcú sa zabávať a to je základ všetkého,“  zhodnotila účinkovanie v ELAMe líderka Miška Pastorková.

Druhým zástupcom bude zoskupenie komikov okolo Jána Gorduliča, ktoré už od roku 2010 vystupuje pod názvom Silné reči. Ich stand-up comedy si získala veľkú obľubu a pravidelne s ňou vystupujú v jednom z najznámejších bratislavských klubov. Popri Jánovi Gorduličovi sa pod názvom Silné reči pravidelne objavujú aj komici Jaro Abaffy, Lujza, Ludvig Bagin či Juraj Tabaček.

Open air podujatie pri príležitosti 30. narodenín ELAM klubu sa uskutoční 28. septembra od 16:00 v bratislavskej Mlynskej doline. Pre všetkých návštevníkov bude vstup zdarma a na dvoch stage-och si budú môcť okrem spomínaných umeleckých zoskupení vychutnať aj vystúpenia viacerých slovenských hudobníkov a tanečníkov. Program vyvrcholí polnočným krájaním narodeninovej torty a ohňostrojom.

Elam klub založila skupinka mladých ľudí v roku 1982. Odvtedy s heslom „študenti študentom“ poskytuje v Mlynskej doline priestor pre zábavu, oddych a vzdelávanie. Vysokoškoláci pripravujú diskotéky, koncerty známych, ale aj začínajúcich hudobníkov, hudobné kaviarne, premietania športových podujatí, filmov alebo profily muzikantov či filmových tvorcov. Na začiatku každého semestra organizuje Elam konkurzy do svojich siedmich krúžkov – Usporiadateľská služba, Technika, Propagácia, Video, Divadlo Hudby, Foto a Kmit (Krúžok mikropočítačovej techniky).

Zdroj: ACCELERI, s. r. o.