Na Basshaze zavítajú českí ambasádori dobrého drum&bassu.

V júni čaká fanúšikov drum&bassu pod LED stropom prvotriedna česko-slovenská úderka. V sobotu 13. júna sa v Klube Dole o atmosféru a ušné bubienky postarajú hostia z Českej republiky: sympatická djane Theya s výborným vkusom a mladý talent Fallen Gemini, ktorí zastúpia prevarenú pražskú Liquid DnB Crew a privezú so sebou to najlepšie, čo ich dj-bagy ponúkajú. Nocou plnou zlomených beatov však budú fanúšikov kvalitnej hudby sprevádzať aj domáci Freemind, Špáni a rezident Lixx.

“Najprv chcem povedať, že zahrať si v Klube Dole bolo vždy mojím snom, takže prijať tento booking bola pocta. Z vlastnej skúsenosti zo žúrov v Bratislave tiež viem, že to vždy stojí za to a bude mi cťou sa tentokrát o to postarať. Návštevníci sa môžu tešiť hlavne na pozitívnu energiu a kotol exkluzívnych tunes,” hovorí Theya, ktorú dopĺňa Fallen Gemini: “V rámci drum&bassu mám najradšej pestrosť a možnosť vyberať si z množstva odlišných polôh podľa situácie a nálady. Momentálne mi je najbližší liquid funk a deep drum&bass, ale veľmi ma baví aj klasický tech-stepový zvuk a experimentálnejšie veci. Takže hádam, že môj set bude postavený predovšetkým na selekcii z vyššie spomenutých polôh, ale uvidí sa, čo predvedie Terka a publikum. Oboje sa chystám, ako vždy, zohľadniť.” 

A čo má dvojica, ktorá už niekoľko rokov tvorí scénu u našich západných susedov, najcennejšie v dj-bagoch? “Takých tunes je nespočetne veľa a o tom, ktorú z nich na párty zahrám, sa rozhodujem väčšinou až v posledných minutách pred jej začiatkom,” odpovedá Theya, pričom Fallen Gemini odhaľuje trochu viac: “Na túto otázku mám vždy problém odpovedať, pretože takých srdcoviek, čo vyťahujem často, mám minimálne pár desiatok. Za najväčšiu vzácnosť vo svojej digitálnej kolekcii momentálne považujem track Shockwave od estónskeho producenta Bone, ktorý snáď ešte tento rok vyjde na Authentic Music a ktorý hrám takmer zakaždým od tej doby, čo som ho dostal.”

Theya (CZ) – Momentálne extra-vyťažená pražská djka, ktorá za mixpultom pravidelne stáva už 7 rokov. Cez jazz a nu-jazz objavila drum&bass plný melódií a harmónií, ktorý jej naplno učaroval. Liquidfunk a deep – to je sound, ktorý hráva vo svojich setoch najradšej, no okrem polámaných beatov je aj šikovná multi-žánrová djka. Často ju tak môžte počuť aj v jej house polohe. Spolu so svojou Liquid DnB crew organizuje v Prahe vychytené akcie Liquid Flights a Double Trouble a je jasné, že práve jej bude patriť najlepší čas tohto večera.

Theya 1

Fallen Gemini (CZ) – Piatym rokom v hre a nezastavuje. Talentovaný dj zo západných Čiech, člen Liquid DnB Crew a spolupracovník značky Authentic Music, ktorého drum&bass pohltil už v pomerne mladom veku. Doma je v rôznych polohách zlomených beatov, no najviac mu chutí liquid, tech a deep sound. Pravidelné hrania na rezidentnej noci !Grounded zoceľujú jeho skills, tak príďte preveriť, ako mu to pôjde za mixom u nás.

Fallen Gemini 3

Freemind / Špáni / Lixx – Talentovaný slovenský producent, o ktorom ešte určite budeme počuť. Freemind sa netají tým, že jeho veľkou inšpiráciou je britský Break a jeho produkcia. Svoj dynamický set a hádam aj aktuálne novinky z vlastnej kuchyne odprezentuje naživo v Klube Dole spolu s nedávnym víťazom Hospitality dj-contestu na SIGNAll_FM stage, ktorým sa stal dj Špáni. Výživnú drum&bas selekciu zaradí už tradične aj rezident Lixx.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
BASSHAZE w. Theya (CZ) & Fallen Gemini (CZ) @ Dole
June 13, 2015 / Saturday, Start 22:00
Klub Dole, Nám. SNP 30, Bratislava / Slovakia
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
★ T H E Y A ( C Z )
★ F A L L E N G E M I N I ( C Z )
★ Freemind
★ Špáni
★ Lixx
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Vstup:
22:00 – 24:00 4€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 3€
Event: www.fb.com/events/910274885697856
Video: https://www.youtube.com/watch?v=TXjWVNPCExM

PLAGAT_Basshaze_jun 2015

Zdroj: klub Dole