Na festivalu Mrskley RockFest poprvé vystoupí zahraniční interpret

V sobotu 13. července se ve Sportovním areálu v Mrsklesích u Olomouce uskuteční třetí ročník festivalu Mrskley RockFest. Kromě českých hudebních stálic na něm vystoupí maďarská metalová špička Heedless Elegance. 

Třetí ročník festivalu Mrskley RockFest se odehraje v sobotu 13. července ve Sportovním areálu v Mrsklesích u Olomouce, a jak pořadatelé již dříve oznámili, nabídne více žánrů spojených s rockovou muzikou. Dříve ohlášený headliner The Plastic People of the Universe kvůli chybě svého managementu vystoupení bohužel zrušil. Pořadatelé však vytáhli zbraně těžkého kalibru v podobě náhradníka tohoto undergroundového uskupení. 

„Po velkém zklamání, které nám uštědřila kapela The Plastic People of the Universe,  jsme si řekli, že přece nemůžeme zklamat naše příznivce. A tak jsme začali hledat adekvátní náhradu, a to v zahraničních vodách,“ vysvětluje PR manager a produkční festivalu Milan Papežík. „A podařilo se nám sehnat velkou hvězdu evropské metalové scény, maďarskou underground-metalovou kapelu Heedless Elegance z Budapešti. Undergroundovou kapelu jsme tedy nepatrně upgradovali na underground metal. Dá se říct, že to bude trochu ostřejší, ale kapela Heedless Elegance nabízí skvělou kvalitu muziky a přivezou show, jakou rozhodně obec Mrsklesy ještě nezažila. Po úmorných vedrech, která nás sužovala během loňského ročníku, zažijí letos návštěvníci to pravé peklo,“ dodává s nadsázkou Papežík. 

Heedless Elegance je maďarská underground-metalcorová kapela z Budapešti, která vznikla v roce 2018 a prosadila se vydáním svého debutového EP Into Nothing. Na základě tohoto raného úspěchu vydali své debutové album Wanderer, jež jim vyneslo uznání jako nejlepší metalové album roku od webu Metal.hu. Kromě svého raného úspěchu byla Heedless Elegance také jedinou metalovou skupinou, která byla uvedena v top 25 nejlepších vznikajících kapel Maďarska. 

Heedless Elegance vydali v únoru tohoto roku své třetí album The Dream Within, kterým posunuli své umění na novou úroveň. Toto album znamenalo pro kapelu významný vývoj, zahrnuje také spolupráci s mezinárodními interprety a umělci. Po jeho vydání byly písně z tohoto alba uvedeny také na mezinárodní scéně. Songy The Cure a The Threads byly zařazeny do legendární show Alexe Bakera Fresh Blood na anglickém rádiu Kerrang, kde je rádio hrálo několik týdnů. Běžely na playlistu Apple Music Breaking Metal ve 138 zemích, song The Cure byl přidán do playlistu All New Metal Spotify Editorial. Indie & hardcorový magazín Idioteq kapelu Heedless Elegance zařadil mezi 11 strhujících metalových kapel ze střední Evropy a jejich nové album přirovnal k syrovosti raných Slipknot spárovaných s bouřlivými výpady Parkway Drive. 

V roce 2024 kapela Heedless Elegance vystoupí se svým novým albem živě na několika místech v Maďarsku a Evropě. Jednou ze zastávek je právě Mrskley RockFest, na kterém mimo jiné vystoupí také přerovská kapela Osud, discoreová pecka Ema White, kapela Abraxas, podivínka Mucha se svou kapelou nebo legendární Reflexy v nové sestavě. 

Line-up festivalu: 
13:00 Otevření areálu 
14:00 Osud Rock Band 
16:00 Ema White 
18:00 Abraxas 
20:00 Mucha 
22:00 Heedless Elegance (HU) 
23:45 Reflexy 

Vstupenky jsou v prodeji v síti TicketLive za 350,- Kč. Na místě jejich cena vzroste na 420,- Kč.

TS